Anmeldelse av Ahrefs

Mange benytter seg av Ahrefs kun som et verktøy for backlinks, men dette verktøyet skjuler en rekke nyttige funksjonaliteter. Vi har derfor tatt en omfattende titt på hva du kan bruke Ahrefs til, samt hvem dette passer perfekt for. Ahrefs er nemlig kjent for en svært brukervennlig plattform, og har blitt en av de mest populære verktøyene for SEO eksperter over hele verden. 

Lurer du på om dette kan være verktøyet for deg, eller ønsker du å lære mer om hva Ahrefs har å by på? Da har du kommet til riktig plass. Her finner du vår oppdaterte anmeldelse av Ahrefs, samt alt du trenger å vite om dette kraftige verktøyet. 

Fordeler og ulemper med Ahrefs

Fordeler

 • Et kraftig SEO verktøy

 • Brukervennlig

 • Gode søkeord verktøy for Google, Amazon og Youtube

 • Høy vekting av backlinks for KD

Ulemper

 • Ingen gratis prøveperiode

 • Kan være litt dyrt

 • Vanskelig å nå frem til kundeservice

Brukervennlighet

Det er få SEO verktøy som kan vise til like god brukervennlighet som det Ahrefs kan. Her er det ingen kompliserte omveier, bare gode resultater. Hver funksjonalitet de byr på kommer med en egen forklaring, slik at du alltid vet hva du benytter deg av, samt hvordan du skal gjøre det. Du får også anbefalinger underveis som kan veilede brukerne i hvordan de får mer ut av de ulike funksjonene som Ahrefs tilbyr kundene sine. 

Noe vi satt stor pris på i denne plattformen er at ting er lagt på et utrolig enkelt nivå. Dette sørger for at selv nybegynnere innen SEO kan benytte seg av Ahrefs, og oppnå gode resultater underveis. På mer tidkrevende oppgaver som crawling og analyse, kan du velge å motta en varsling på e-post når oppgaven er utført. Dette sikrer at du kan bruke tiden din på noe mer produktiv enn å stirre tomt på skjermen. 

Funksjoner

Selv om de fleste benytter seg av Ahrefs for backlinks og analyse, så finnes det en rekke ulike funksjoner. Mange blir faktisk overrasket når de finner ut at Ahrefs på lik linje med Semrush og Moz kan tilby fullverdig SEO analyse og et bredt spekter av funksjonalitet. Vi har derfor valgt å liste opp noen av de nyttigste funksjonaliteten du bør vite om i Ahrefs. 

Keywords explorer

Akkurat som Semrush kan du benytte Ahrefs til å finne frem til ulike nøkkelord. Noe vi setter stor pris på er at du ikke bare kan finne søkeord basert på Google, men også Amazon, Bing, Yahoo, Yandex og Youtube. På denne måten kan du finne frem til nyttige søkeord for innholdsstrategien din på tvers av ulike kanaler. 

Backlinks

Dette er kanskje den mest populære funksjonaliteten til Ahrefs, nemlig backlinks. Plattformen har en imponerende liste med nettsider og domener, noe som resulterer i at du kan søke etter potensielle backlinks, samt analysere de du allerede har. Dette kan fort bli et nyttig verktøy for din outreach strategi, noe som styrker SEO planen din ytterligere. 

Site explorer

Du kan analyse et enormt antall nettsider ved hjelp av Ahrefs, og dette gjør du ved hjelp av deres site explorer. Det er også her du vil finne backlinks, så dette er en populær del av Ahrefs. Undersøk hvilke sider som linker til konkurrenten din, finn potensielle linker for egen side eller ta en titt på dine egne linker for å styrke domeneautoriteten din. 

Kundeservice

Det eneste punktet vi må si oss skuffet over Ahrefs er på kundeservice. Dette er en plattform som uten tvil har gjort sitt beste for å forhindre at det skal oppstå problemer. Du vil nemlig finne pop-ups, veiledninger og informasjon underveis, men dersom du ikke finner svar på spørsmålet ditt, så er du på egenhånd. Det finnes ingen fornuftig måte å komme i kontakt med en kunderepresentant, og vi har forsøkt flere ulike innfallsvinkler. På hjemmesiden er ikke “contact us” knappen responsiv, mens på sosiale medier fikk vi det som minnet om et automatisert svar. Det blir dessverre strykkarakter på kundeservice. 

Pris

Når det gjelder prising kan Ahrefs vise til fire ulike pakker som du finner nedenfor.

 • Lite – $99 per måned
 • Standard – $179 per måned
 • Advanced – $399 per måned
 • Agency – $999 per måned 

Hvem passer Ahrefs for?

Dette er et ganske enkelt spørsmål å svare på når det gjelder Ahrefs – etter vår mening er dette nemlig en utmerket programvare som passer for alle som jobber med SEO. Ahrefs er utrolig brukervennlig og gir deg kraftig innsikt i ulike metrics. Dette sørger for at du har full kontroll på nettsiden din og synlighet, slik at du kan tilpasse en verdig strategi underveis. 

Oppsummering

Ahrefs er et kraftig SEO verktøy som er spesielt populært for sine backlink oversikter. Imidlertid byr plattformen på langt mer enn bare backlink analyse og det er dette vi har sett på i dag. Høyt fokus på brukervennlighet har skapt en plattform som passer like godt uansett erfaringsnivå på din SEO manager.

Hvis du leter etter alternative SEO verktøy kan du lese vår artikkel om 18 forskjellige SEO verktøy her.

PRØV GRATIS