Kjøpe nettside: Dette er de beste alternativene du har (2023)

Kjøpe nettside

Om du skal kjøpe nettside har du gjerne to ulike alternativer å velge mellom. Det første alternativet vil være å kjøpe en helt ny nettside, men dette kan ofte være det mest kostbare og tidkrevende. Har du et mindre budsjett eller dårlig tid, så kan det derfor være et alternativ å kjøpe en eksisterende nettside. Dette innebærer at du kjøper en side som allerede eksisterer gjennom markedsplasser som omsetter dette. 

I denne artikkelen skal vi derfor ta en nærmere titt på de to ulike metodene, samt hva du bør vite om å kjøpe nettside. Målet med dette er å gi en best mulig forståelse for hva det innebærer å kjøpe nettside i dag. Klar for å komme i gang med din nettside? Da har du kommet til rett plass. 

Kjøpe ny nettside

Det første alternativet vil jo være å kjøpe en helt ny side der alt er skreddersydd etter dine behov. For de fleste vil dette være det mest attraktive alternativet, men det vil også kreve at du har både budsjett og tiden det tar å lage en ny nettside. Imidlertid vil dette være prisen verdt å betale dersom du skal ha noe helt spesielt, eller har noen behov som må tas hensyn til. 

For å gjøre denne prosessen så enkel som mulig, har vi laget noen avsnitt med hva du bør gjøre som del av det å kjøpe nettside. Spesielt viktig vil det være å ha så mye informasjon som mulig tilgjengelig, så slipper du unna langt billigere på anbudsrunden. For selv om man har et større budsjett – vil det være bortkastet å betale mer enn nødvendig. 

Tenk på dette før du kjøper nettside

Før du skal innhente tilbud fra ulike byråer vil det være viktig å kartlegge hva du egentlig ønsker deg. Ikke bare handler dette om rent utseendemessig, men også om funksjonaliteten man skulle trenge på siden. Eksempelvis kan man tilføre en del funksjonalitet ved hjelp av WordPress plugins, men noen ting må kodes fra bunnen av. 

Desto flere funksjonaliteter et byrå må lage fra bunnen av, desto lenger tid og høyere kostnader vil det medføre for prosjektet ditt. Imidlertid finnes det en rekke gode utvidelser på markedet, og mange av disse vil være gode nok. Men for at dette skal være mulig må byrået ha en god oversikt over hva siden trenger, slik at det kan planlegges så godt som mulig. 

Nedenfor finner du en liste over hva du bør tenke på før du sender ut en forespørsel om ny nettside:

  • Hva skal nettsiden tilføre bedriften? 
  • Hva er budsjettet du kan kjøpe nettside for?
  • Skal den inneholde bestemte funksjonaliteter? 
  • Hvem er ansvarlig for bilder og tekst på siden?
  • Hvor mange sider skal nettsiden ha?
  • Hvordan ønsker dere at kundereisen skal se ut?
  • Domener, servere og annet teknisk?

Hente inn tilbud

Når du har svart på spørsmålene vi listet opp i siste avsnitt vil du ha et bedre utgangspunkt for å lage selve prosjektet ditt. Vi vet nå hva vi trenger, så nå er det på tide å hente ut et tilbud fra relevante byråer. På dette området anbefaler vi at du bruker en priskalkulator for å oppnå de beste tilbudene. 

En slik kalkulator fungerer ved at henvendelsen din sendes ut til flere byråer samtidig. Disse vil vite at henvendelsen har gått til flere, og må dermed produsere et mest mulig attraktivt tilbud. For deg som skal kjøpe nettside betyr dette at du kan oppnå bedre tilbud enn ved å hente inn manuelle forespørsler. På denne måten vil du også få flere tilbud å sammenligne med. Slik kan du se hvilke tilbud som faktisk stiller de beste vilkårene og gir deg mest verdi for pengene dine. 

Sammenligne tilbud

Etter at du har mottatt de mest relevante tilbudene fra ulike byråer bør du sammenligne disse. Da gjelder det å se på mer enn bare pris. Husk at det kan være ulike måter å lage en nettside på, og du bør derfor ta høyde for at ulike byråer kan jobbe på forskjellige måter. Pass derfor på å gå gjennom hvert tilbud i detalj, og dermed se hva du får for pengene dine. 

Om du har valgt å betale for en hjemmeside til bedrift, så bør du blant annet forsikre deg om at de faktisk lager dette. Ikke bare tilbyr deg en ferdigmalte som tilpasses etter dine spesifikasjoner. Dette gjelder spesielt om du har mottatt et tilbud som er langt lavere priset enn konkurrentene – slike prisforskjeller kan være et rødt flagg. 

Kjøpe en eksisterende nettside

Har du dårlig tid eller et mindre budsjett, så kan det være aktuelt å kjøpe en eksisterende nettside fremfor å hyre inn et byrå. Her finnes det en rekke ulike plattformer som omsetter nettsider og du kan i de fleste tilfeller søke basert på kategori og nisje. På denne måten kan du by på eksisterende sider som ofte har en eksisterende trafikk eller inntekt. Dette er spesielt aktuelt for deg som driver med nettsideutvikling og som har hensikt om å tjene penger på dem. 

Nå er det viktig å merke seg at man bør gjøre grundige undersøkelser før man kjøper en eksisterende nettside. Mange oppretter sider kun med den hensikt å selge dem videre, og du bør derfor forsikre deg om at du får det du betaler for. Skal du ha en billig hjemmeside, så er det fortsatt like viktig at du bør sjekke at trafikken og lignende tilsvarer det selger har oppgitt. 

For å gjøre denne jobben så enkel og smertefri som mulig har listet opp to godt etablerte markedsplasser for deg som vil kjøpe eksisterende nettsider eller digitale virksomheter. 

Empireflippers

Empire Flippers er en praktisk plattform som lar deg kjøpe og selge eksisterende nettsider. Her omsettes det gjerne Amazon FBA, eCommerce og affiliate sider, men mange av disse har en ganske stiv prislapp. Derfor kan det være lurt å bla seg gjennom ulike tilbud før man eventuelt byr på en nettside. For norske kjøpere er det verdt å merke seg at alt foregår i USD, samt at kundeservice er plassert i USA.

Dette innebærer at man ikke alltid får tak i noen øyeblikkelig, men vi har ikke opplevd noen betydelige utfordringer med dette. Siden har et godt utvalg på sin markedsplass og du får verifisert informasjon, noe som gjør det tryggere å kjøpe sider her enn på generelle forum. Vi liker spesielt godt at man får opp metrics som turnover, organisk SEO og lignende – da dette kan gjøre det langt enklere å verdsette en nettside.

Flippa

En annen populær plattform for deg som vil kjøpe og selge nettsider er Flippa. Dette er en populær markedsplass der man kan omsette alle typer digitale assets inkludert Youtube kanaler, nettsider og applikasjoner. Fordelen med denne siden er at det er et budsystem, noe som gjør det mulig å komme med tilbud utover prisforslaget. For deg som ser etter å utvide porteføljen din med en ny nettside kan dette være et spennende utgangspunkt. 

Husk at det å kjøpe eksisterende nettsider ikke er noen garanti for fremtidig inntjening, men kan gi deg en flygende start. Vi anbefaler at du gjør grundige undersøkelser før du eventuelt investerer i nye nettsider på markedsplattformer og tenker godt gjennom hva du har behov for før du legger inn et bindende bud.