Lage brosjyre: Slik lager du din egen brosjyre med Canva (2023)

Lage brosjyre

Selv om mye av markedsføringen foregår på nett i disse dager, så finnes det fortsatt noen markedsføringsverktøy som er verdt å vurdere. Her kommer brosjyrer inn som et hendig, men også svært kostnadseffektivt verktøy. For selv om de fleste er vant til trykte brosjyrer, så kan du også distribuere disse digitalt, eller kort og godt gjøre begge deler. 

Imidlertid kan man fort avslå denne idéen da det følger en del kostnader. Først må du betale noen for å lage brosjyren din, deretter må noen trykke den før man til slutt må distribuere den. Vi er helt enig at dette kan høres kostbart ut, men det trenger heldigvis ikke å være det. Det har nemlig dukket opp flere praktiske verktøy på nett, som enkelt lar deg være din egen grafiske avdeling. I denne guiden skal vi derfor vise deg hvordan du kan lage en profesjonell brosjyre helt selv, ved hjelp av Canva. 

8.5

Totalscore

ANTALL BRUKERE

75 millioner

GRATIS PLAN

Ja

PRIS FRA

$12,99/måned

8.5

Totalscore

Fordeler

  • Ekstremt lett å designe uten å være designer

  • Veldig god funksjonalitet

  • Veldig mange gode maler

  • Mange gode integrasjoner

Ulemper

  • Ingen muligheter for å dele skjerm

  • Kan ikke se musepekeren til de andre på teamet

For å vise hvor enkelt du kan forme din egen brosjyre har vi valg å gjøre hele prosessen fra start til slutt i Canvas. Merk imidlertid at noen av de mer avanserte funksjonalitetene krever betalt abonnement. Denne kommer med en gratis prøveperiode på 30 dager, før det deretter koster $119.99 årlig. 

Lage en brosjyre med Canva

Fordelen med Canva er at produktet er laget for deg som ikke er profesjonell designer. Dette betyr at de fleste funksjonalitetene er enkle, praktiske og lar deg utforme ditt eget design uten komplikasjoner. Vi skal derfor illustrere dette ved hjelp av en enkel steg-for-steg guide. 

Steg 1: Finn en mal

Når du først har logget deg inn på Canva kan du velge blant flere hundre ulike maler som de har liggende klart. Disse finner du ved å trykke på Create a design knappen først i høyre hjørne og deretter søke på brochure. Her finner du en rekke ulike design, men for denne guiden velger vi standard brosjyre på 29.7 x 21 cm. Dette er et godt format for deg som vil publisere en brosjyre både fysisk og på nett. 

Etter at du har valgt designet vil du sitte med et blankt design. Dette betyr at du i praksis helt fritt kan utforme designet slik du selv ønsker. For denne guiden vil vi derimot velge oss en av de eksisterende malene i Canva. Disse finner du under templates i navigasjonen til venstre på siden din. 

I dette utvalget kan du velge emner som reise, helse, mat eller lignende – eller du kan bla det gjennom hele utvalget for å se hvilke muligheter som finnes. Når du har valgt det designet du ønsker å jobbe videre med, så klikker du bare på templaten. Dette vil importere det valgte designet inn på ditt canvas. 

Steg 2: Tilpass designet ditt

Nå som du har bestemt hvordan du ønsker at brosjyren skal se ut, så er det på tide å gjøre designet med personlig. Det er nettopp dette som er fordelen med Canva. Du kan velge et profesjonelt design, og deretter tilpasse det slik du selv måtte ønske. På denne måten er det ingen design som ender opp helt like, men du er sikret et profesjonelt resultat. 

Vi skal derfor gå videre med de endringene vi anbefaler at du gjør. Du kan riktignok velge å benytte designet slik det allerede er, men da er faren stor for at noen andre benytter det eksakt samme designet til sine prosjekter. Heldigvis er det lekende lett å gjøre endringer med Canva, så disse tilpasningene vil sjeldent ta lang tid. 

Last opp egne bilder

Det er ingen hemmelighet at en brosjyre er et visuelt media, så her bør du velge bilder som passer det budskapet du ønsker. Skal du eksempelvis lage en brosjyre som presenterer virksomheten din, så vil det være naturlig at bildene i brosjyren er av nettopp din bedrift. Alt du trenger å gjøre for laste opp egne bilder er å gå til uploads i venstre navigasjonsmeny og deretter velge upload media

Deretter kan du laste opp de bildene du ønsker å bruke til brosjyren din. Når disse er lastet opp vil du alltid finne de under uploads fanen på fremtidige prosjekter. Dette gjør det enklere å ha logoer og lignende profilmateriale liggende klart i skyen for hver gang du skal lage et nytt design. 

Når du har lastet opp de bildene du ønsker, så er det på tide å legge de til i brosjyren. Tidligere måtte du slette de eksisterende bildene før du kunne gjøre dette, men etter en nylig oppdatering er ikke dette lenger tilfellet. Alt du trenger å gjøre nå er å dra bildet fra uploads til den plasseringen du ønsker på brosjyren din. Er det allerede lagt inn et bilde der vil dette erstattes automatisk. Voilá – du har nå rammen på din egen brosjyre!

Ser du etter flere design idéer? Les vår guide om hvordan du kan lage et banner her.

Endre teksten

I de fleste templates hos Canva vil det være lagt inn tekst for at man enklere skal visualisere hvordan utseende blir. Imidlertid er dette enten Lorem Ipsum eller en helt tilfeldig tekst som designeren har benyttet seg av. Den vil derfor være lite hensiktsmessig for deg å beholde i designet. Det som er fordelaktig med Canva er at all tekst har sin egen beholder. 

Du kan derfor klikke på den aktuelle teksten, fjerne det som er der og erstatte det med ditt eget innhold. Alt du trenger å gjøre er å skrive teksten, da formatering og utseende vil beholdes slik det opprinnelige designet var. Skulle du derimot ønske å endre på dette, så finner du alle tilgjengelige fonter, størrelser, farger og mer under text i navigasjonen til venstre. 

Legg til logo

Uansett om brosjyren din skal markedsføre et produkt eller virksomheten din, så vil det være naturlig at du har laget en logo.  Her kan du riktignok bruke samme metode som når vi lastet opp bilder, men Canva har også en egen fane for logo dersom du benytter deg av PRO versjonen. Alt du trenger gjøre er å gå til logos i navigasjonen for deretter å laste opp logoen i riktig filformat. Deretter kan du bruke denne på samtlige design du ønsker å lage med Canva. 

Endring av layout

Skulle du se at du ønsker noe større, mindre eller flyttet – så kan du enkelt endre dette ved hjelp av Canva. Hvert element som er plassert i din brosjyre har sin egen behold, noe som gjør at du kan dra-og-slippe den dit du måtte ønske. Du kan også blåse opp eller redusere størrelsen på hvert enkelt bilde, tekst eller logo slik du selv måtte ønske. 

Oppsummering – lage brosjyre

Mange tror det er krevende og kostbart å lage en brosjyre for virksomheten sin, men det trenger absolutt ikke å være det. Ved hjelp av Canva kan du raskt og enkelt bruke en av deres flere hundre templates til å lage en profesjonell brosjyre på 1-2-3. I denne artikkelen har vi derfor vist deg hvordan dette kan gjøres på bare noen få strakser. 

Canva er et profesjonelt designverktøy som er utviklet for ikke-profesjonelle designere. Dette sørger for at du kan lage profesjonelle design, men slipper å knote med kompliserte verktøy som Adobe Photoshop og Illustrator. Alt du trenger er en nettleser og internett tilgang, så kan du lage så mange design du bare ønsker.

Ofte stilte spørsmål om å lage brosjyre

Hvilke elementer bør man vurdere når man skal lage en brosjyre?

Når man skal lage en brosjyre, bør man vurdere elementer som layout, design, farger, typografi, bilder, og innhold som er relevant og engasjerende for målgruppen. Det er viktig å fokusere på et klart og tydelig budskap som formidler firmaets verdi og tilbud.

Hvilke verktøy og plattformer kan man bruke for å lage brosjyrer?

Basert på artikkelen fra EnkelBedrift, inkluderer noen populære verktøy og plattformer for å lage brosjyrer Adobe InDesign, Canva, Microsoft Publisher, Lucidpress, og Scribus.

Hvordan bør man organisere innholdet i en brosjyre?

Innholdet i en brosjyre bør organiseres på en logisk og lettfattelig måte, med tydelige overskrifter, korte og informative avsnitt, og punktlister der det er hensiktsmessig. Det kan også være lurt å inkludere kontaktopplysninger og en handlingsoppfordring (CTA) som oppfordrer leserne til å ta kontakt eller foreta et kjøp.

Hvilke tips kan man følge for å lage en effektiv brosjyre?

For å lage en effektiv brosjyre, bør man fokusere på et klart og tydelig budskap, velge passende designelementer og farger som representerer firmaets merkevare, bruke høykvalitetsbilder og grafikk, og sørge for at innholdet er relevant, informativt og engasjerende for målgruppen.