Det er liten tvil om at en god landingsside fører til flere konverteringer, men hvordan lager du egentlig en god landingsside? Nettopp dette er noe som ofte utgjør et problem for små- og mellomstore bedrifter, det finnes en rekke ulike måter å lage landingsside på, men hvilken er egentlig best?
Dette spørsmålet og mye mer vil vi forsøke å svare på i denne guiden. Som en rask introduksjon er det derfor viktig å vite at hele 86% av landingssider er optimalisert for mobile enheter, og at landingssider med personlig call-to-action (CTA) gjør det 202% bedre enn standardiserte utgaver.
Med dette friskt i minne, er det viktig å finne en nettsidebygger eller landingsside plattform som lar deg optimalisere innholdet ditt. En god nettsidebygger kan ofte gjøre det lekende lett å bygge en landingsside, samt kommer med en rekke funksjonaliteter som kommer godt med. Vi skal derfor se på hvilke landingssidebyggere som passer best for nettopp denne typen oppgave.
Hva er en god landingssidebygger?
Det vi anser som en god landingssidebygger, er gjerne en plattform som lar deg bygge gode design, helt uten behov for koding. På denne måten kan hvem som helst lage et godt utseende, og dermed også bistå bedriften når det er behov for nye landingssider.
Imidlertid er det mange funksjonaliteter som er viktig for en landingsside, og her inkluderer vi domenenavn, registrering, analyse, A/B testing og muligheten til å integrere løsningen til de øvrige systemene virksomheten bruker til vanlig.
Konklusjonen kan derfor være at en god landingssidebygger er enkel å bruke, lar deg analysere nødvendige data og krever få, eller ingen forkunnskaper. Med dette utgangspunktet, har vi samlet det vi mener er de absolutt beste verktøyene for deg som vil lære å lage landingsside.
Beste nettsidebyggere for landingssider
Det er ingen tvil om at det er fordelaktig at man slipper lære flere verktøy enn nødvendig. Derfor kan det være greit å vite at mange gode nettsidebyggere også lar deg lage landingssider. Så om du allerede har kjennskap til en av disse, eller bedriftens nettside er bygget med en nettsidebygger – ja, da er sannsynligheten høy for at du kan bruke det samme verktøyet til å lage landingsside.
Wix.com
Wix.com har lenge hatt et frynsete rykte på seg, men de siste årene har denne populære nettsidebyggeren blitt et go-to verktøy for alle som vil lansere en nettside. Du kan nemlig gjøre langt mer enn bare lage en enkel nettside med den avanserte løsningen til Wix. Noe av det vi liker spesielt godt med Wix.com er at du får alt du trenger på ett sted. De tilbyr abonnementer som inkluderer domenenavn, hosting, SEO verktøy og mye mer.
PRØVEPERIODE
14 dager
GRATIS PLAN
Yes
PRIS FRA
$4,5/måned
Totalscore
Fordeler
-
Enkel å bruke både for privatpersoner og bedrifter uten hjelp fra en designer
-
Omfattende søkbart hjelpesenter med gode hjelpeartikler
-
Lav pris sammenlignet med andre nettsidebyggere
-
Mange forskjellige maler å velge mellom
Ulemper
-
Begrenset designfrihet
-
Kan fort bli dyrt med plugins hvis nettsiden trenger ekstra funksjoner
-
Nettsider som hostes gjennom Wix lastes noen ganger inn litt langsomt
Når det kommer til funksjonalitet, så vil den enkle dra-og-slipp designeren til Wix gjøre det lekende lett for hvem som helst å lage en nettside med løsningen deres. Du kan også ha flere underdomener, så her kan du fint lage flere landingssider med den samme løsningen. Bare velg blant en av de mer enn 800 ulike malene de byr på, og gjør deretter de nødvendige tilpasningene du måtte ønske.
Det er verdt å merke seg at du må ha et aktivt abonnement for å lage landingsside med Wix.com. Her kan du velge mellom fire ulike pakker, der den rimeligste starter på $4,5 per måned. Imidlertid lar denne deg bare knyttet et domene til din Wix.com nettside, så vi anbefaler at du starter på Combo ($8,50) eller den mer populære Unlimited ($14,50) om du ønsker å få mest mulig ut av plattformen. Velger du Combo vil du også få et gratis domene inkludert det første året, så her kan du spare noen kroner i oppstarten.
Site123
En annen nettsidebygger som lenge har vært populær er Site123. Selv om dette er en litt forenklet versjon sammenlignet med det Wix.com tilbyr, så vil du raskt og enkelt få på plass en landingsside med alle de nødvendige funksjonaliteten dine. Site123 har en utrolig enkel modell, noe som betyr at du aldri oppdager noen skjulte kostnader underveis. Her kan du velge å prøve deres plattform gratis, men da riktignok med en rekke begrensninger, eller tegne et Premium abonnement som ligger på $7,80 per måned.
En av de punktene vi liker spesielt godt hos Site123, er deres utrolig enkel designverktøy. Vi kan faktisk gå så langt som å si at dette er en av de enkleste vi har testet hittil. Du kan selv velge om du vil starte med en blank side, eller en av de mange nettstedmalene som Site123 tilbyr. Deretter kan du dra-og-slippe de elementene du ønsker å inkludere på nettsiden din. Dette gjør at du kan designe en profesjonell nettside på bare noen få timer (minutter om du er effektiv).
Akkurat som med Wix.com vil du også få inkludert en rekke nyttige funksjonaliteter, så her kan du komme godt i gang. Blant annet har de et brukervennlig kontrollpanel for nettsideredaktører, automatisk mobiloptimalisering og gratis webhosting inkludert i pakkene sine. Du kan også velge egendefinerte domener, selge produkter på nett og få tilgang til deres egne SEO-verktøy.
Elementor
Et verktøy vi lenge har vært fan av, er Elementor. Dette krever riktignok at du har en WordPress nettside med Elementor installert (her anbefaler vi Astra WP + Elementor), men straks du har kommet så langt, kan du opprette nesten alt du vil med Elementor. Denne enkle plattformen kommer i form av en kompatibel plugin (utvidelse) som raskt lar deg utvikle både statiske og interaktive nettsider. På denne måten kan du raskt og enkelt lage landingsside og legge den til dit du selv ønsker på nettsiden din.
Selv om Elementor i seg selv er en utvidelse, så kan du finne mer enn 90 ulike verktøy tilknyttet denne plattformen. Dette gjør at du enkelt kan legge til nye funksjonaliteter gjennom den samme plattformen. På denne måten kan du raskt og enkelt få tilnærmet ubegrenset med muligheter knyttet til Elementor plattformen. Når det er sagt, så har Elementor nylig introdusert sin egen Cloud Website løsning. Dette betyr at du for bare $99 per år kan få hosting, CMS og Elementor sin rå designer på en egen plattform.
Elementor har lenge vært det foretrukne verktøyet for både profesjonelle og nybegynnere, så her finnes det ingen grenser for hva du kan få til. Vi har selv brukt Elementor en rekke ganger, og er like forbauset over hvor kraftig dette verktøyet er hver gang. Om du ønsker å ha webhotell et annet sted, kan du velge fire ulike planer med Elementor utvidelsen. Disse er Pro ($49/år), Expert ($199/år), Studio ($499/år) og Agency ($999/år). Førstnevnte lar deg lansere én nettside, mens de øvrige gir deg tilgang til en lisens for 25, 100 og 1000 sider henholdsvis.
Beste Landingssidebyggere
Om du ikke ønsker å bruke en nettsidebygger, men bare er ute etter en landingsside – så finnes det heldigvis en rekke gode plattformer for dette også. Her har vi lagt fokus på brukervennlighet, kompatibilitet og funksjonalitet, resultatet av dette er listen over foretrukne landingssidebyggere du finner nedenfor.
Leadpages
Leadpages har lenge vært en populær plattform for deg som ønsker å sette opp en enkel landingsside selv. Noe av det som har gjort den så populær er kombinasjonen av bred funksjonalitet og et svært overkommelig abonnement. Du betaler nemlig ikke mer enn $49 per måned for tilgang til Leadpages, noe som er svært kostnadseffektivt sammenlignet med lignende verktøy andre steder. Ønsker du et mer avansert verktøy kan du velge PRO til $99 per måned.
Når det kommer til utforming kan leadpages by på en enkel dra-og-slipp løsning der du velger de elementene du ønsker på siden din. Denne løsningen minner om de tradisjonelle nettsidebyggerne, men mangler selvfølgelig noen unødvendige elementer i dette tilfellet. Her kan du også selv velge hvilke videoer og bilder du ønsker å inkludere, slik at du kan gi hver landingsside et personlig preg.
Sist, men ikke minst får du tilgang til analyse verktøyene til leadpages som er blant de beste. På denne måten får du full kontroll på responsen av de ulike landingssidene dine, deretter kan du tilpasse og optimalisere slik at ønsket effekt oppnås. Leadpages er også kompatibel med en rekke ulike plattformer, slik at du enkelt kan bruke tredjepartsprogramvare der dette er ønskelig.
Unbounce
En annen plattform som har gjort det bra er Unbounce. Dette er en enkel landingssidebygger som kan vise til mer enn 15.000 fornøyde kunder over hele verden. Fordelen med denne plattformen er at du kan lage profesjonelle landingssider helt uten behov for koding. Bruk den enkle dra-og-slipp funksjonalitet til å utforme landingssiden på bare noen få minutter.
Nå er Unbounce litt mer kostbart enn leadpages, men her kan du velge mellom flere ulike planer. De tilbyr en grunnleggende Launch plan til $80 per måned, Optimize plan til $120 per måned, Accelerate til $200 per måned og til slutt Scale til $300 per måned som er deres fullverdige plan.
Mange lar seg avskrekke av prisene som Unbounce krever sammenlignet med Leadpages og andre tilbydere, men når vi tar en nærmere titt på funksjonalitet er dette uten grunn. Unbounce tilbyr nemlig en rekke nyttige funksjonaliteter som blant annet; ubegrenset antall publiseringer, mer enn 100 ferdige maler, SSL-kryptering på alle sider og en svært brukervennlig dra-og-slipp designer.
Instapage
Dersom design og fleksibilitet er det du ønsker deg, så vil Instapage være et godt utgangspunkt. Her får du en enkel landingssidebygger som byr på mer enn 200 ulike ferdige maler – alle optimalisert for trafikk fra mobiltelefoner. De har også en svært enkel registreringsprosess, så her kommer du raskt i gang med dine mål.
Instapage er ikke bare en enkel landingssidebygger, men også et utmerket verktøy for A/B testing, heatmaps og analyser. Du får også muligheten til å tilpasse innholdet til spesifikke grupperinger, slik at du enkelt kan lage målrettet innhold som øker konverteringene. En annen funksjon vi har savnet hos mange av de andre plattformene, er muligheten for enkle samarbeid. Her kan du nemlig sette opp live redigering slik at alle ser eventuelle endringer samtidig. Dette kommer godt med dersom man har arbeidskraft som jobber utenfor kontoret.
Når det er sagt, så er Instapage litt mer kostbart enn konkurrenter, men ikke noe merkbart. Du kan velge mellom de to abonnentene business og Conversion Cloud. Førstnevnte kommer med en pris på $149 per måned ved årlig fakturering, eller $199 per måned på løpende abonnement. Conversion Cloud har ingen oppgitt pris, så dette er et nok et abonnement som er tilpasset større virksomheter med individuelle behov.
HubSpot
Sist, men ikke minst har vi HubSpot. Dette er en alt-i-en plattform for deg som vil øke konverteringer på nett, men det er også en av de mer krevende plattformene. Her lønner det seg å ha litt tidligere kunnskaper, eller eventuelt delta på en av deres gratiskurs på nett. Når det kommer til markedsføringsverktøy er nok HubSpot det største B2B navnet, så her vil det finnes en rekke nyttige verktøy, men også priser som ligger deretter.
Blant funksjonalitetene du finner hos HubSpot er enkel A/B testing, omfattende analyser og muligheten til å lage personaliserte landingssider. Dette har vist seg å være en god teknikk for økt konvertering, så et personlig budskap kan være verdt bryet. De har også maler som er optimalisert for alle enheter, så her kan du raskt lage landingssider som er responsive.
Som vi allerede har vært inne på, er kostnadene knyttet til HubSpot i stil med merkevaren deres. Du kan velge Starter som er deres grunnleggende pakke til $45 per måned, eller så kommer Professional og Enterprise på henholdsvis $800 og $3200 per måned. Et godt tips her kan være å velge nettsidebygger løsningen til HubSpot, da får du Professional til $270 per måned og Enterprise til $900 per måned. Disse har alt det grunnleggende du trenger, men ikke de mest avanserte analyseverktøyene.
HubSpot er spesielt godt egnet for større bedrifter som har en egen markedsføringsavdeling, og som ønsker seg omfattende innsikt i kundereisen sin. Her vil du få svært fleksible løsninger som kan skreddersys til de behovene virksomheten har.
Ofte stilte spørsmål å lage landingsside
Hvilke elementer bør man vurdere når man lager en landingsside?
Når man lager en landingsside, bør man vurdere elementer som en sterk og tydelig overskrift, kort og engasjerende tekstinnhold, visuelle elementer som bilder eller videoer, tydelige handlingsoppfordringer (CTA), og en enkel og brukervennlig design.
Hvilke verktøy og plattformer kan man bruke for å lage landingssider?
Basert på artikkelen fra EnkelBedrift, inkluderer noen populære verktøy og plattformer for å lage landingssider Unbounce, Instapage, Leadpages, Wix, og HubSpot.
Hva er noen tips for å øke konverteringsraten på en landingsside?
For å øke konverteringsraten på en landingsside, bør man fokusere på å ha et klart og tydelig budskap, minimere distraksjoner, tilby en verdi som appellerer til målgruppen, bruke sosialt bevis som attester og omtaler, og teste og optimalisere siden kontinuerlig.
Er det mulig å lage en landingsside uten å ha tekniske ferdigheter?
Ja, mange av de nevnte verktøyene og plattformene for å lage landingssider tilbyr dra-og-slipp-redigeringsverktøy og maler, noe som gjør det enkelt for brukere uten tekniske ferdigheter å lage og tilpasse landingssider.