Shopify vs. Wix: Hvem stikker av med seieren i 2024?

Shopify vs. Wix

Skal du lansere en nettbutikk vil gjerne valget stå mellom Wix og Shopify, men hvem av disse bør du egentlig velge? Her finnes det ikke noe universelt svar, men vi har tatt oppgaven med å sette dem opp mot hverandre. På denne siden vil du derfor finne en sammenligning der vi forsøker å gå begge plattformer opp i sømmene for å svare på det spørsmålet så mange lurer på – hvem av dem er egentlig best?

Vi vet hvor krevende det kan være å lansere en ny nettbutikk, og nettopp derfor ønsker vi å sørge for at du starter med riktig plattform. Dette vil ikke bare spare deg for litt kostnader underveis, men kan også gjøre en omfattende jobb langt enklere. Så om du står fast på hvilken plattform du bør velge, så har du absolutt kommet til rett plass! 

Oppsummering: Har du ikke tid til å lese hele testen, men heller ønsker å komme i gang med nettbutikken din? Da har vi en rask oppsummering her; Våre undersøkelser viser at Wix er best egnet for nye nettbutikker, mens Shopify er godt egnet for deg som primært skal markedsføre produktene dine i sosiale medier. 

Shopify vs. Wix: Rask sammenligning

WixShopify
BrukervennlighetWix tilbyr en uslåelig løsning for deg som enkelt vil lage en nettbutikk uten behov for koding gjennom sin dra-og-slipp editor. Shopify tilbyr en enkel plattform som effektivt lar deg styre varebeholdning din, men oppsett kan tidvis være litt knotete.
DesignMed over 800 ulike maler du kan tilpasse er Wix uten tvil et godt utgangspunkt for de fleste. Shopify tilbyr et utvalg på rundt 100 maler, men mange av disse må du betale ekstra for. Tilpasninger kan også bli kostbart. 
Pris Wix lar deg bygge en nettbutikk helt gratis før du oppgraderer til en betalt plan når du er klar for dette.Shopify tilbyr 14 dager gratis prøveperiode, men du må legge inn betalingsmetode for at dette skal være mulig. 
Produkt og inventoryLar deg selge et stort utvalg digitale, fysiske og tjenestebaserte produkter gjennom den samme nettbutikken. Tilbyr uslåelige analyseverktøy for deg som vil ha full kontroll på hva som beveger seg rundt i nettbutikken din.
BetalingsløsningerTilbyr alle de vanlige betalingsgateways som du kan forvente å finne på en nettbutikk inkludert PayPal. Over 100 ulike betalingsmetoder, men promoterer primært sin egenutviklede gateway Shopify Payments. 
LeveringsalternativerWix gjør det nødvendig med tredjepartsapplikasjoner for planlegging av levering. Shopify hjelper deg hele veien gjennom flere praktiske verktøy knyttet til mange av de største shipping selskapene. 
SkattDu finner grunnleggende verktøy for skatt i Wix, men for større nettbutikker vil dette sjeldent være tilstrekkelig. Shopify tilbyr en rekke ulike verktøy for skatt som lar deg innhente all nødvendig informasjon i det formatet du foretrekker. 
MarkedsføringSpesielt godt egnet for blogger, men kan også markedsføre nettbutikker. Best for sosiale medier, men kommer litt kort når det gjelder SEO og generell markedsføring. 
AppStoreStort utvalg applikasjoner, men litt begrenset knyttet til nettbutikker. Utmerket utvalg applikasjoner hvor alle er rettet mot driften av nettbutikker og de behovene som her kan dukke opp. 
SikkerhetUtmerket sikkerhet med gratis SSL sertifikat, PCI DSS og innebygd sikkerhet på plattformen. Mye av det samme som du får inkludert hos Wix, samt omfattende kryptering knyttet til håndtering av kreditt- og bankkort. 
KundeserviceEpost, sosiale medier og telefonstøtte – men foreløpig ikke på norsk. 24/7 telefon og chat-basert løsning, men lite faglig støtte utover dette. 
Er du klar?Prøv Wix GratisPrøv Shopify Gratis

Brukervennlighet

Skal du starte en ny nettbutikk er brukervennlighet uten tvil et viktig punkt å vektlegge. Her må vi si oss godt fornøyd med både Wix og Shopify, men Wix kommer ut som det beste alternativet for nybegynnere. Dette handler om at plattformen er langt bedre tilpasset de som ikke tidligere har laget en nettbutikk, samt at man får veiledning gjennom hele prosessen.

Du vil riktignok få litt veiledning første gang du bruker Shopify sin plattform også, men dette går mer på de rent tekniske tingene – ikke hvordan man bør utforme nettbutikken sin for en best mulig opplevelse. Vår konklusjon er derfor at Wix går av med seieren på punktet knyttet til brukervennlighet. 

Design

Her var kampen langt fra rettferdig når Wix tilbyr mer enn 800 ulike maler helt gratis, mens Shopify har litt over 100 hvor mange av de koster over 1000,- ekstra. Mange som skal starte sin første nettbutikk ønsker å gjøre dette med så få unødvendige kostnader som mulig, og da blir det fort overdådig å måtte betale over 1000,- ekstra for å kjøpe en mal hos Shopify. 

Selv om mange av malene som Wix tilbyr kan være litt utdatert, så kan disse tilpasset enkelt med deres dra-og-slipp verktøy. Så her vil man med litt kreativitet kunne lage en profesjonell nettbutikk helt uten at man må betale unødvendige gebyrer for et større utvalg maler. Igjen er vi nødt til å si at seieren på design går til Wix. 

Pris

Hva gjelder verdi for pengene er det liten tvil om at begge plattformer tilbyr et utmerket produkt. Begge har også muligheten for å prøve tjenesten gratis, men deretter skiller de seg en del. Wix på sin side tilbyr en rekke ulike prismodeller, noe som gjør det utrolig enkelt å tilpasse dette til budsjettet du har. Shopify derimot har en one-size-fit-all tilnærming der prisene på abonnement er noe høyere. Nå skal det være sagt at du får utrolig kraftige verktøy inkludert hos Shopify, men mange av disse er unødvendig avansert for nybegynnere. 

Produkt og inventory

Akkurat dette punktet var det utrolig enkelt å komme til enighet i vårt testpanel. Shopify tilbyr nemlig analyse og kontrollverktøy som er langt mer fleksible enn de Wix har. Dette kommer godt med når du skal utvide utvalget i nettbutikken din og ønsker full kontroll på inventaret ditt. Wix har riktignok systemer for dette de også, men de når rett og slett ikke opp på funksjonalitet sammenlignet med Shopify. 

Betalingsløsninger

Betalingsløsninger er viktig når du skal sette opp en ny nettbutikk og her stiller begge kandidater ganske sterkt. Hos Wix kan du finne et bredt utvalg av de mest populære betalingsløsningene som Stripe og PayPal. Shopify på sin side tilbyr mer enn 100 ulike alternativer, inkludert deres egenutviklede gateway Shopify Payments. Selv om vi gir seieren på dette punktet til Shopify, så er det viktig å merke seg at at om du velger noe annet enn Shopify Payments – så vil det påløpe transaksjonsgebyrer. 

Shipping alternativer

Shipping er en helt essensiell del av det å handle på nett, men her når dessverre ikke Wix helt opp. Nå finnes det riktignok flere tredjepartsløsninger som gjør dette enkelt med Wix, men Shopify har dette som en integrert del av plattformen sin. Når de to skal sammenlignes uten at Wix har noe å stille opp med, så blir det seier til Shopify på walkover hva gjelder shipping. 

Skatt

Skatt og avgifter er essensielt for at du skal ha en ryddig virksomhet. Her tilbyr Wix et grunnleggende utvalg som mest sannsynlig vil være tilstrekkelig for nye, små nettbutikker, men ikke større operasjoner. Dette finner du derimot hos Shopify som har et omfattende system der du kan få lagt inn alle avgifter, skatt og nødvendige opplysninger for å sikre forsvarlig drift av nettbutikken din. 

Markedsføring

Markedsføring er viktig for at man skal kunne tiltrekke seg nye kunder på nett. På dette området tilbyr Wix alt man kan forvente av en nettsidebygger, selv om løsningen deres er best egnet for å promotere blogginnlegg. Imidlertid er de kommet langt på vei sammenlignet med Shopify. Dette har lenge vært en utfordring med Shopify der plattformen deres primært egner seg for markedsføring i sosiale medier, ikke gjennom SEO og mer off-page strategier.

AppStore

Begge aktører tilbyr et stort utvalg applikasjoner og utvidelser på sine plattformer, men selv om Wix har det største utvalget – så må vi gi seieren til Shopify. Dette skyldes at de fleste utvidelsene hos Wix ikke er tilpasset nettbutikker, men heller er generelle utvidelser for nettsidebyggeren deres. Shopify på sin side er en rendyrket nettbutikk plattform, så alle utvidelser her er utviklet for nettopp dette formålet. 

Sikkerhet

På sikkerhet er vi godt fornøyd med begge plattformer og har satt dette punktet til uavgjort. Her leverer både Wix og Shopify alt man kan forvente av sikkerhet, kryptering og lisenser for at nettbutikken din skal være forsvarlig. 

Kundeservice

En viktig del av det å være brukervennlig for nybegynnere er å tilby tilstrekkelig ressurser når man skal bruke tjenesten. Her kan Wix skilte med e-post, sosiale medier og telefonstøtte, samt et stort utvalg DIY artikler. Shopify på sin side har riktignok 24/7 kundeservice, men de har ingen veiledning for editoren sin på egen side. Dette blir litt for dårlig etter vår vurdering, og sørger for at Wix går av med seieren på kundeservice. 

Oppsummering

Når du skal bygge en nettbutikk vil mest sannsynlig valget stå mellom Wix og Shopify. I denne artikkelen har vi derfor sett nærmere på hva de to populære plattformene har å tilby, samt hva du kan forvente å få ut av hver av dem. Vår konklusjon etter nøye vurdering er at Wix er best for nybegynnere som skal lage sin første nettbutikk, mens Shopify håndterer markedsføring i sosiale medier best.