Wix vs. Webnode: Få svaret på hvilken tjeneste du burde prøve

Wix vs. Webnode

Tidligere måtte man gjerne kunne både koding og design for å lansere en nettside, men slik er det heldigvis ikke lenger. I dag finnes det en rekke såkalte nettsidebyggere som lar deg lage din egen nettside raskt og enkelt. Imidlertid har dette ført til et nytt problem – nemlig hvilken av de utallige nettsidebyggerne bør man velge? 

For de fleste vil valget gjerne stå mellom Wix vs. Webnode – to av de mest brukervennlige plattformene for å lage nettside med. Våre testere har tidligere testet begge disse grundig, men aldri satt de opp mot hverandre. Det er nemlig det vi skal forsøke å gjøre i denne artikkelen for å endelig få svar på hvilken av disse som er best å velge. 

Som et utgangspunkt for dette har vi forsøkt å gjøre de samme oppgavene i begge programmer. På denne måten kan vi raskere teste funksjonalitet og se hvordan de konkurrerer med hverandre. Vi ønsket å komme frem til hvem av disse som er det beste alternativet, og resultatet av denne testen finner du ved å lesere videre. 

Wix vs. Webnode: en rask oppsummering

Dersom du ikke har tid til å lese hele undersøkelsen vår, så har vi samlet de viktigste punktene i tabellen nedenfor. 

KategoriWixWebnode
BrukervennlighetMed sin dra-og-slipp løsning er Wix uten tvil en av de mest brukervennlige nettsidebyggerne på markedet. Webnode sin løsning er på lik linje med Wix laget for nybegynnere og tar bare noen få minutter å sette opp. 
DesignWix kan friste med over 800 ulike maler som du enkelt kan tilpasse etter egne ønsker. Nå er riktignok noen av disse litt vel enkle, men du vil uten tvil finne noe som har potensiale. Webnode tilbyr et godt utvalg minimalistiske design som ved hjelp av deres dra-og-slipp editor enkelt kan resultere i en profesjonelle nettside. Utvalget er ikke like stort som hos Wix, men til gjengjeld er de fleste design mer moderne. 
Applikasjoner og utvidelserGjennom Wix App Market ® tilbyr Wix et stort utvalg applikasjoner som gjør det mulig å tilføre funksjonalitet til nettsiden din. Webnode på sin side har et litt begrenset utvalg applikasjoner, men du finner alt det mest nødvendige. 
eCommerceVed å oppgradere til eCommerce modulen til Wix kan du raskt og enkelt tilføre en funksjonell nettbutikk til de aller fleste Wix maler. Webnode har også en egen modul for nettbutikker, men denne er mer kostbart og litt mindre funksjonell enn det Wix sin er. 
BloggingWix har en funksjonell editor som lar deg skrive, redigere og tilføre ulike elementer i innlegget ditt. Sammenlignet med WordPress er denne ganske begrenset, men den får uten tvil jobben gjort. Webnode har sin egen editor for blogging, men her er det vanskelig å tilføre videoer, bilder og andre elementer utenom tekst. Den blir derfor litt for begrenset sammenlignet med Wix. 
SEOWix SEO Wiz tar deg gjennom alt du trenger å vite om SEO for økt organisk trafikk til nettsiden din. Webnode har en mer enn god nok løsning slik at du kan endre meta, tags og description for å øke SEO strategien din. 
Behov for vedlikeholdWix er en helintegrert plattform, noe som betyr at selskapet selv styrer alle utvidelser og programvare. For deg som kunde betyr dette at du slipper styre med oppdateringer på nettsiden din. Akkurat som Wix er Webnode en integrert plattform der du slipper tenke på vedlikehold. Nettsiden din blir automatisk oppdatert når det lanseres nye løsninger fra Webnode sine utviklere. 
Kundeservice og hjelpWix tilbyr 24/7 kundeservice gjennom chat-basert løsning, telefon, sosiale medier og flere andre kanaler. Webnode tilbyr e-poststøtte, samt et stort bibliotek med veiledninger på ulike språk. Her har de litt å gå på før de kan måle seg med Wix. 
PriserWix tilbyr åtte ulike abonnementer inkludert en gratisversjon. Dette gjør plattformen skalerbar og enklere å tilpasse ulike budsjetter. Webnode tilbyr en lignende modell og prisklasse som det Wix gjør på dette punktet. Her får du en relativt enkel skalering som kan oppgraderes underveis.
Vil du prøve selv?Prøv Wix GratisPrøv Webnode Gratis

Brukervennlighet

Når vi skal omtale en nettsidebygger er det gjerne brukervennlighet som er det viktigste punktet. Dette skyldes at brukerne ofte skal lage sin første nettside, noe som også krever et funksjonelt – men enkelt verktøy. Vi har derfor utsatt både Wix og Webnode for vårt testpanel, og her var tilbakemeldingene klare. 

Begge plattformer tilbyr en utmerket tjeneste der man tar utgangspunkt i en dra-og-slipp mekanisme for utforming av nettsider. Imidlertid er Wix hakket mer fleksibel hva gjelder utformingen og rammeverk, så her kom Wix til en knepen seier foran Webnode hva gjelder brukervennlighet. 

Design

Begge plattformer tar utgangspunkt i at man skal bruke ulike maler som grunnlag for videre design. Her kan Wix vise til mer enn 800 ulike maler, mens Webnode sitt er langt mer begrenset. Nå er riktignok mange av Webnode sine ganske minimalistiske og kan derfor fungere utmerket som et rammeverk, men vi foretrekker Wix på dette punktet. Du vil langt enklere finne en mal som er i stil med det du søker, og deretter kan du bare tid ved å bare redigere innholdet. 

Applikasjoner og utvidelser

På dette punktet var det liten tvil om hvem som stikker av med seieren. Wix App Market® gir tilgang til et godt utvalg applikasjoner og utvidelser som alle er utviklet av Wix sine egne programmere. Dette gir gode muligheter til å tilføre ulik funksjonalitet på nettsiden din innenfor det rammeverket som Wix legger til grunn. En annen fordel med dette er at alle applikasjonene automatisk oppdateres som en integrert del av Wix plattformen

eCommerce

Begge aktører har etterhvert lansert sine egne moduler for eCommerce (nettbutikk) og de er relativt like i utformingen. De er også ganske like i hvilken verdi man får for pengene sine, så på dette punktet kom det inn til uavgjort mellom Webnode og Wix. Derimot er det greit å merke seg at Wix har bedre tilpasningsdyktighet i utseende og utforming av nettbutikker takket være det langt større utvalget maler. 

Blogging

Hva gjelder blogging både Wix og Webnode gode kandidater med sine løsninger. Begge lar deg utforme en stilling nettside og deretter publisere innhold med en integrert editor. Det som derimot skiller dem er funksjonaliteten i denne editoren. Webnode sin editor for innlegg er relativt forenklet og gir nesten ingen funksjonalitet utover det å redigere tekst. Wix på sin side lar deg tilføre videoer, bilder og en del andre funksjoner som del av innlegget. Nå vil ikke dette ha spesielt mye å si for en ren tekst blogg, men dersom du skal bruke video og andre elementer som del av virksomheten din ville vi nok gått for Wix til dette formålet. 

SEO

Søkemotoroptimalisering er en viktig del av det å øke synligheten til nettsiden din, men her har nettsidebyggere lenge hatt et rufsete rykte på seg. Heldigvis har de kommet med en rekke oppdateringer de siste årene som er mer målrettet mot nettopp SEO. På nåværende tidspunkt er vi derfor godt fornøyd med både Wix og Webnode som lar deg endre tags, legge inn beskrivelser og ulike nøkkelord for enklere implementering av din SEO strategi. 

Som et tilleggsnotat her er det greit å merke seg at Wix SEO Wiz ™ er et verktøy kun Wix tilbyr. Dette er en praktisk assistent som hjelper deg gjennom alt du bør vite om SEO på en ny nettside. For deg som aldri har gjort dette før kan SEO Wiz ™ anses som et gratis lynkurs i søkemotoroptimalisering inkludert i abonnementet ditt. Dette heller vekten litt i retning av Wix som et bedre utgangspunkt for nybegynnere. 

Behov for vedlikehold

Vedlikehold er en viktig del av det å drifte en nettside, men ved å velge en integrert plattform slipper du mye av dette styret. Både Wix og Webnode oppdaterer nemlig automatisk sine systemer, noe som betyr at de også oppdaterer din nettside uten at du trenger foreta deg noe. Dette er en bonus med slike systemer sammenlignet med eksempelvis WordPress der du selv må oppdatere individuelle utvidelser, CMS og webhotell hver gang det lanseres en ny versjon. 

Oppsummering

Når vi skulle avgjøre hvilken nettsidebygger som var best egnet var det ingen tvil om at dette kom til å bli en vanskelig avgjørelse. Vi har derfor sett nærmere på hva Wix og Webnode har å tilby, samt målt dette opp mot hverandre. Vår endelige konklusjon på det store spørsmålet er at begge to uten tvil er utmerkede løsninger, men Wix kommer best ut på en del punkter – inkludert SEO og design. 

Dette kombinert med den underliggende funksjonaliteten i begge plattformer gjorde at vårt valg falt på Wix som den beste nettsidebyggeren for deg som skal lage din egen nettside i dag. Her får du en helintegrert plattform som har alle de verktøy og muligheter som trengs for å lage en profesjonell nettside, helt uten at du må kunne noe om koding eller HTML

På denne måten kan du raskt og enkelt velge en mal, tilpasse den etter egne ønsker og publisere nettsiden din på Wix.