Anmeldelse av Asana

Når man skal jobbe sammen i team er det viktig at alle har en forståelse for hvor prosjektet står, hvem som skal gjøre hva og ikke minst når noe skal gjøres. Her kommer Asana inn som et populært valg blant produktivitets entusiaster over hele verden. Imidlertid er det viktig å merke seg at Asana ikke er et fullverdig Prosjekt Ledelsesverktøy. Du vil nemlig ikke finne budsjettering, RMT verktøy eller expensive tracking som del av Asana sin plattform. 

Asana sin sterke side er tvert imot knyttet til arbeidsstruktur og flyt i oppgaver. Her tilbyr de fleste visuelle verktøy som gjør det enkelt å kartlegge hvem-hva-hvor for selv større prosjekter. Nå finnes det ingen direkte konkurrent til det Asana tilbyr, men om vi skulle trukket frem de mest relevante utfordrerne måtte det vært Basecamp, Airtable og Wrike. 

Så lurer du på om dette er løsningen for ditt team eller ikke? 

Fordeler og ulemper med Asana

Fordeler

  • Fleksibelt og moderne design

  • Fornuftig gratisversjon

  • Tidslinjer gjør det enkelt å planlegge

Ulemper

  • Prisene kan være litt forvirrende

  • Navigasjonen er ikke optimal

Brukervennlighet

Hensikten med å bruke et program som Asana er å gjøre oppgaver enklere å holde styr på. Da sier det seg selv at programmet bør være svært brukervennlig, ellers vil mye av hensikten med hele oppgaven være borte. Når det kommer til Asana, så må vi oppriktig si at vi sto litt fast når vi først skulle prøve plattformen.

Dette var nok vår egen feil, men da er sannsynligheten stor for at andre har den samme opplevelsen. Selve plattformen er nemlig svært brukervennlig, men du bør ta deg tiden til å gjennomføre Asana Academy før du begynner. Vi forsøkte å sette opp noen prosjekter uten å ha gjort dette ført, og resultatet var middelmådige i beste tilfelle. 

De har et relativt enkelt oppsett, men når det er mye funksjonalitet pakket i en liten plattform, så blir det litt vanskelig å finne frem. Når vi først forsto hvordan ting hang sammen, så var det enkelt å benytte seg av Asana til både oversikt og delegering av oppgaver. 

Funksjoner

Som vi allerede har nevnt, så er det mye funksjonalitet pakket inn i Asana sin plattform. Dette handler ikke bare om å lage tidslinjer for prosjekter, men også å holde styr på alle underliggende oppgaver. Du kan nemlig legge til så mange oppgaver og deloppgaver som du selv måtte ønsker per prosjekt, noe som gjør det enklere å holde styr på fremdriften.

Du kan selv velge om du ønsker prosjektet lagt opp i en tidslinje, eller om du foretrekker de klassiske listene med ulike oppgaver. Fordelen med dette er at større prosjekter ofte kan bli en rotete tidslinje, men at du da har muligheten til å selv tilpasse dette slik du måtte ønske. 

Før vi går videre er det viktig å merke seg at Asana er et rendyrket task management system. Dette betyr at du ikke vil finne funksjonalitet for bokføring av kostnader, timelister og tilsvarende. Skulle du være på jakt etter dette vil et system som Monday.com være bedre egnet, men også mer kostbart. 

Kundeservice

Det å komme i kontakt med Asana kundeservice var ikke bare lett. Du må nemlig gå til ressurser, Support og deretter velge I’m Having Trouble with.. Dette vil ta deg med videre til en side der du finner de ulike alternativene for kundeservice hos Asana. Imidlertid er det ingen direkte måte å komme i kontakt med Asana på, så du må sende inn en skriftlig henvisning. Utover dette har de en AI Chatbot, men denne var langt mer irriterende enn nyttig. Vi forsøkte å komme i kontakt med noen fra kundeservice på chat, men Chatbot tilbyr kun å bistå med opprettelse av en ticket. 

Når det er sagt, så vil dette være en langt raskere måte å opprette enn ticket enn å forsøke navigere deres kundeservice side. Bare åpne chatten nederst på skjermen din og velg contact support. Dette vil spare deg for en del tid og frustrasjon i jakten på svar fra Asana sine representanter. 

Pris

Asana er litt mer kostbart enn tilsvarende systemer vi har sett på tidligere, men til gjengjeld tilbyr de tre ulike alternativer for sine kunder. Du kan velge å prøve deg frem med deres Basic pakke som er helt gratis, eller kjøpe et betalt abonnement Premium ($10.99/mnd) og Business ($24.99/mnd). 

Hvem Passer Asana for?

Asana passer utmerket for dere som ikke har behov for prosjektstyring, men bare ønsker full kontroll på delegering av oppgaver. Her tilbyr Asana et utmerket verktøy som lar deg gjøre nettopp dette. På denne måten kan du delegere oppgaver, lage tidslinjer og lignende oppgaver på en innovativ og enkel måte. 

Oppsummering

Asana er et utmerket task management system som lar deg delegere oppgaver til hele teamet. Her finner du alle oppgaver som er nødvendig, samt muligheten til å lage tidslinjer på ulike oppgaver. 

PRØV GRATIS