Anmeldelse av Bluehost

Fordeler og ulemper med Bluehost

Fordeler

 • God sikkerhet

 • 1-klikk installasjon av WordPress

 • Gode servere

 • Grei brukervennlighet

Ulemper

 • Ingen gratis migrasjon av nettsider

 • Ingen oppetid garanti

 • Veldig tilpasset WordPress

Når man skal lage sin første nettside er det viktig med web hosting som gjør det så lett som mulig. Imidlertid finnes det en rekke tjenester som markedsfører seg mot nybegynnere, så her kan det være vanskelig å vite hvilken som faktisk er best. I vår Bluehost Norge anmeldelse tar vi derfor en nærmere titt på denne populære tjenesten og hvem den passer best for.

Vår anmeldelse dekker alt du bør vite om Bluehost og de ulike funksjoner de byr på. Vi vil også sammenligne med andre tjenester på pris og brukervennlighet, så her vil du finne mye nyttig informasjon. Det er nemlig liten tvil om at dette er en god løsning for WordPress hosting, men er den så brukervennlig som de antyder?

På overflaten er vi imponert over hvor mye verdi brukere får med et abonnement, men tjenesten er uten tvil mer komplisert enn en nettsidebygger. Dette skyldes rett og slett at man må bruke WordPress, en plattform som er vanskeligere for nybegynnere enn eksempelvis Wix og Webnode.

Les videre for å lære mer om Bluehost og hvem denne plattformen passer for.

Brukervennlighet

Når en plattform markedsfører seg mot nybegynnere, er forventningene om en brukervennlig plattform svært høye. Imidlertid har det dukket opp en rekke gode løsninger de siste årene, så her har konkurransen økt betraktelig. Når det er sagt, så har Bluehost vunnet en rekke priser for deres innovative plattform, og er en av få anbefalte løsninger fra WordPress.org.

Som en helhetlig leverandør av webhotell vil du finne alt du trenger og mye mer hos Bluehost. De har også konkurransedyktige priser som starter på bare $2.95 per måned, så her vil de fleste brukere finne et godt utgangspunkt. Men nok om dette, det er tross alt brukervennlighet vi skal vurdere, så la oss se hva du kan forvente hos Bluehost.

Nettsiden deres er relativt enkelt satt opp, noe som gjør det raskt og enkelt å velge blant forskjellige tjenester. De har også en egen fane for WordPress hosting, så her kan du raskt stable nettstedet ditt på beina. Det er også verdt å merke seg at Bluehost Norge tidligere har vært et rent webhotell, men de har nylig lansert sin egen nettsidebygger basert på WordPress.

Det første du må velge er hvilken pakke du ønsker, og her tilbyr Bluehost fire ulike planer for hosting. Du får automatisk opp en sammenligning av de ulike tjenestene, samt hva disse inkluderer i prisen sin. Dermed vil det være relativt enkelt å velge den pakken som passer best for ditt prosjekt. Straks du har valgt plan vil du bli bedt om å velge et domene. Her kan du bruke et domene du allerede har eller du kan velge et nytt (1 gratis domene inkludert i hver plan).

Deretter kommer den tradisjonelle registreringsprosessen som inkluderer brukerinformasjon, valg av pakke og eventuelle ekstra tillegg du ønsker å legge til. Du kan også velge å benytte din Google konto, noe som gjør innlogging mer effektivt. Helt til slutt oppgir du betalingsinformasjon og voilá, du er ferdig registrert.

Det eneste vi la merke til var at selve opprettelsen tok litt tid, og vi fikk flere ganger beskjed om at ‘Your account is being created’ når vi forsøkte å logge inn. Vi så oss dermed nødt til å vente rundt 10 minutter før vi kunne logge inn på tjenesten. Alt-i-alt er dette en liten hump i veien, men det burde være helt unødvendig. Når vi endelig kom inn var kontrollpanelet oversiktlig og enkelt å bruke. Vi benyttet Bluehost sin 1-klikk installasjon av WordPress, noe som tok knappe 2 minutter å sluttstille.

Funksjoner

Når det kommer til funksjoner var vi oppriktig imponert over hva du får for pengene dine hos Bluehost Norge. her får du en omfattende webhotell tjeneste, men også en rekke nyttige verktøy som gjør det lekende lett å lansere en nettside. Bluehost startet riktignok som en enkel tjeneste for WordPress hosting, men de har utvidet tilbudet sitt underveis og resultatet er imponerende.

Du kan selvfølgelig velge tradisjonell hosting som bare inkluderer serverplass og kontrollpanel, eller du kan velge å bruke deres tjenester for e-post, nettbutikker og lignende. Vi skal derfor se nærmere på noen funksjoner som inkluderes i de ulike pakkene hos Bluehost.

Nettsidebygger

En relativt ny tjeneste Bluehost har introdusert til sine kunder er en praktisk nettsidebygger. Den er relativt enkel sammenlignet med verktøy som Wix og Squarespace, men den er et utmerket utgangspunkt for nybegynnere. Ved hjelp av dra-og-slipp funksjonalitet kan du bygge en nettside på relativt kort tid. De har også en imponerende AI-teknologi som danner grunnlaget for maler, noe som viste seg å fungere utmerket når vi testet dette.

1-klikk installasjon

Når du skal lage det første nettstedet ditt er det viktig at ting går så enkelt som mulig. Her kan bluehost by på 1-klikk installasjon av WordPress CMS, noe som kommer godt med. Alt du trenger gjøre er å velge 1-klikk installasjon i kontrollpanelet ditt, så vil Bluehost gjøre resten av jobben for deg.

Ferdige Maler

Som kunde hos Bluehost kan du velge fra et utvalg unike templates, eller velge å kjøpe en av deres premium templates. Dette gjør det utrolig enkelt å velge et design for din nettside, og deretter tilpasse det slik du selv ønsker. En rask gjennomgang av utvalget viste flere gode maler tilgjengelig for alle typer nettside.

Ubegrenset lagring

En av fordelene med Bluehost Norge er at du ikke begrenses av hastighet og lagring. Det finnes riktignok et unntak dersom du velger det rimeligste valget Basic, men ellers er det ubegrenset lagring og ytelse på de andre pakkene.

Office365

Bluehost tilbyr Office365 som e-post løsning til sine kunder, og de inkluderer en 30 dagers gratis prøveperiode for de fleste alternativene sine. Dette er en godt testet og svært kompatibel løsning, så den vil være et godt utgangspunkt for de fleste virksomheter. Du vil også enkelt koble din Office365 lisens til ditt foretrukne domene.

Kundeservice

Kundeservice er et viktig punkt for deg som skal sette opp din første nettside, og hos Bluehost er dette tilgjengelig 24/7. Tjenesten kommer i form av en live chat, men de har også et stort utvalg ressurser og guider på nettstedet sitt. Vi lagde litt forskjellige problemstillinger for å se hvilke svar vi fikk, og var godt fornøyd med resultatet. Det tok sjeldent mer enn noen minutter å komme i kontakt med kundeservice, og alle svarene var godt formulert på en informativ måte.

Vi er derfor godt fornøyd med at support hos Bluehost var tilrettelagt nybegynnere, og de aller fleste bør klare følge instruksjonene. De brukte også aktivt ressurser fra sitt veiledningsbibliotek, noe som gjorde det mulig å finne trinn-for-trinn veiledninger med både bilde og video.

Konklusjonen er dermed at kundeservice for tjenesten til Bluehost er godt egnet for nybegynnere, og her mer enn tilstrekkelig for den prisen man gir. Det er også et stort pluss at de er tilgjengelig døgnet rundt, noe som gjør deg uavhengig av å arbeide med prosjektet innenfor 8-16 rammen.

Priser

Bluehost tilbyr en rekke ulike tjenester, så her kan du velge den som passer ditt behov og budsjett best. De har også en enkel pengene tilbake garanti, så det er liten risiko for å prøve seg frem. Med det sagt, så er det lite skremmende med prisene per måned hos Bluehost og du får mye gratis inkludert det første året. Dette gjør det enda enklere å komme i gang, samt gir nettsiden en mulighet til å skape inntekter før du blir påført større kostnader.

Du kan velge fire ulike løsninger for webhotell, så her er det rett og slett hva du trenger som avgjør. De tilbyr både dedikert og delt hosting, men for de aller fleste vil delt hosting være tilstrekkelig i oppstarten. Ønsker du dedikert hosting vil dette starte på $79.95 per måned, men vi anser ikke dette som nødvendig for en nyetablert side. Du kan eventuelt oppgradere til dette etterhvert som trafikken øker.

De fire pakkene Bluehost tilbyr:

 • Basic – Pris første året $2.95 per måned (fornyes til $9.99)
 • Plus – Pris første året $5.45 per måned (fornyes til $14.99)
 • Choice Plus – Pris første året $5.45 per måned (fornyes til $18.99)
 • ECommerce – Pris første året $12.95 per måned (fornyes til $24.95)

Som vi har vist ovenfor er det viktig å merke seg at alle priser er velkomsttilbud, så du må forvente at prisen økes etter det første året. Imidlertid er den lave prisen per måned utmerket for det nye nettstedet ditt, slik at du kommer i gang uten store oppstartskostnader.

Hva får du inkludert i prisen?

Sammenlignet med en rekke andre tilbydere av webhotell tilbyr Bluehost en rekke tjenester inkludert i prisen. Dette gjelder spesielt det første året, så her kan du hente mye verdi gratis. Alle abonnementer inkluderer selvfølgelig 24/7 support, lagring og webhotell, men du får også en rekke andre fordeler inkludert.

 • Gratis domene – Alle webhotell pakker hos Bluehost inkluderer 1 år med gratis domene.
 • Gratis CDN – Alle hosting planer inkluderer gratis CDN med CDN Cloudflare.
 • Gratis SSL sertifikat – Det første året får alle planer 1 år gratis SSL sertifikater.
 • Office365 – Pakker fra Plus og opp får 30 dagers prøveperiode på Office365.
 • Domain privacyChoice Plus inkluderer gratis domene beskyttelse for hele abonnementsperioden.
 • Automatisk backupChoice Plus inkluderer gratis automatisk backup det første året

Noen av disse tjenestene er bare inkludert det første året, men de blir gratis ved å oppgradere til større pakker. Du bør derfor se på den helhetlige kostnaden og se om en oppgradering vil spare deg for unødvendige kostnader på et senere tidspunkt. Når det er sagt, vil de aller fleste få mer enn nok med Plus eller Choice plus, mens Basic er best egnet for deg som bare vil lansere en blogg.

Hvem passer Bluehost Norge for?

Når vi har gjort vår endelige vurdering, er det liten tvil om at Bluehost er en utmerket tjeneste for både nye- og erfarne wordpress brukere. Selskapet byr på en svært brukervennlig plattform, og som vi så i det siste avsnittet – får du utrolig mye verdi for pengene dine. Du får webhotell med god oppetid, 24/7 support og hosting som er skreddersydd for WordPress. I tillegg får du delt hosting, SSL sertifikat, live chat og WordPress 1-klikk installasjon til bare $2.95 per måned.

Det faktum at Bluehost tilbyr dedikert hosting og høy hastighet gjør dem godt egnet for nettsider med omfattende trafikk, men vi vil primært anbefale Bluehost til nybegynnere. Dette skyldes at de ikke har noen oppetid garanti, noe de fleste større nettsider krever. De har også god sikkerhet, men ikke den beste vi har sett på markedet.

Den endelige konklusjonen er derfor at Bluehost er en utmerket tjeneste for deg som vil ha en enkel WordPress nettside med god kvalitet. Tjenesten er enkel å sette opp for nye brukere og byr på en konkurransedyktig pris. Vi er derfor komfortable med å anbefale Bluehost til deg uten tidligere erfaring, men belag deg på en bratt læringskurve. Her kan det være nyttig å bla gjennom noe av det innholdet som er inkludert på nettstedet til bluehost Norge.

Oppsummering

Bluehost er en populær wordpress hosting tjeneste som gir deg lett tilgang til kvalitets hosting. Her kan du velge fra flere ulike pakker, samt dedikert hosting, så her vil det være et alternativ for alle. Det som har satt Bluehost på kartet er deres enkle, brukervennlige plattform og mye verdi for pengene. De har også en pengene tilbake garanti som er verdt å merke seg dersom du finner et bedre tilbud et annet sted.

Denne tjenesten er blant de mest populære for WordPress hosting og har vunnet flere priser, blant annet fra PC Mag. De er også en av få anbefalte løsninger for hosting anbefalt av WordPress.org, noe som er et godt utgangspunkt. Ved hjelp av veiledning og tutorials vil alle klare å sette opp en nettside med Bluehost, og det er nettopp dette som gjør at tjenesten raskt har blitt en av de mest populære på markedet. 

NETTSIDE