Anmeldelse av ConvertKit

Uansett om du er en influenser som ønsker å nå ut til følgerne dine, eller en virksomhet som vil sende ut nyhetsbrev – så vil du ha behov for et godt system. Imidlertid har dette vært et marked der tunge tekniske systemer tilpasset store markedsføringsavdelinger gjerne har dominert utvalget. Her kommer plattformen ConvertKit inn som et nyttig alternativ for små bedrifter og influencere. 

Denne løsningen er nemlig utviklet for nettopp deg som ønsker å nå ut til leserne dine. ConvertKit har raskt blitt et populært alternativ til mer kostbare systemer, men er det egentlig verdt all omtalen? Det er dette vi skal finne ut av med vår anmeldelse av ConvertKit. Vi tar en titt på denne populære e-postmarkedsføringsplattformen for å finne ut hvem den er best egnet for. 

Lurer du på om ConvertKit passer til ditt prosjekt – eller er du bare nysgjerrig på hva plattformen har å tilby? Da er det bare å lese videre. 

Fordeler og ulemper

Fordeler

  • Enkel oppsett

  • Kommer med gratis alternativ for nybeggynnere

  • Kan integreres med en rekke ulike plattformer

Ulemper

  • Kan være krevende å sette opp automasjon

  • Store e-postlister kan fort bli dyrt

Brukervennlighet

Et viktig salgspunkt for ConvertKit har alltid vært at plattformen er utrolig brukervennlig. Vi har tidligere testet flere andre systemer for e-postmarkedsføring, og et punkt som ofte mangler er brukervennlighet. Mange av systemene blir rett og slett for tunge og klumsete til at de er verdt tiden din. 

Her ble vi godt imponert over hvor enkelt ConvertKit har gjort det. De har en editor som lar deg utforme den visuelle siden av e-posten din, for deretter å lag deg tilføre innhold fra ulike sider. Du kan også legge til ulike utvidelser som gjør det utrolig enkelt å innhente Youtube videoer, bloggartikler og lignende fra forskjellige nettsider. 

Det beste av alt er at hele prosessen foregår på samme editoren – noe som sikrer deg mot å måtte hoppe fra en skjerm til en annen under utformingen. Gjennom all testingen vår er det klart at dette uten tvil er et produkt utviklet for deg som har mange baller i luften og ønsker å gjøre ting så enkelt og effektivt som mulig. 

Funksjoner

Noe av det som har gjort ConvertKit til en utmerket plattform er brukervennligheten, men også det faktum at de er tro til sin visjon. Dette er ikke plattformen der du finner unødvendig mye funksjonalitet eller kompliserte systemer – tvert imot kan du raskt og enkelt skrive, redigere og sende ut nyhetsbrev til dine følgere. 

Selv om vi har understreket hvor enkelt ConvertKit er, så har de også en del funksjoner som kan være greit å vite om dersom du ønsker å bruke det til markedsføring. Du kan nemlig sette opp ulike landingssider, opprette automatiske frekvenser for e-post og selge digitale produkter direkte i plattformen. Dette er funksjoner som er godt egnet for deg som har en digital følgerskare og ønsker å automatisere så mye av arbeidet som mulig. 

Har du derimot et større selskap som skal bruke plattformen for inbound marketing, så er nok ConvertKit litt for enkelt lagt opp. Selskapet legger ikke skjul på at det er influencere som er deres målgruppe, noe hele løsningen også er tilpasset for. 

Kundeservice

Har du aldri brukt en slik plattform før kan det fort være at du har behov for litt veiledning. Her må vi si oss godt fornøyd med hva ConvertKit har å by på. Ikke bare har de tradisjonell kundeservice der du kan stille spørsmål på chat-basert løsning, men de har også et enormt utvalg veiledninger og digitale ressurser. 

Du kan også melde deg inn i deres Creator forum hvor du kan stille spørsmål, finne ulike diskusjoner og lignende. Dessverre er innholdet kun tilgjengelig på engelsk, men det er ikke skrevet på en spesielt komplisert måte. Vi er derfor komfortable med å konkludere at dette vil være tilstrekkelig for de aller fleste som trenger bistand med plattformen eller produktene til ConvertKit. 

Pris

Når det kommer til pris kan ConvertKit vise til tre forskjellige abonnementer. Det først er helt gratis og utgjør et godt utgangspunkt for deg som skal starte en ny e-post liste. Deretter har du Creator ($9/mnd) og Creator Pro ($25/mnd) som de to betalte løsningene. Disse prisene er utgangspunkt og vil avhenge av hvor stor listen din er. 

Hvem Passer ConvertKit for?

ConvertKit passer utmerket for deg som har en følgerskare eller ønsker å bygge deg en e-postliste. Plattformen er innovativ, men ikke for komplisert for nybegynnere. Vår konklusjon er derfor at dette er et utmerket produkt for influencere som ønsker å styrke sin posisjon gjennom inbound marketing. 

Oppsummering

ConvertKit er en utmerket plattform som gir tilgang til avanserte verktøy uten store kostnader. Løsningen er tilpasset behovene til mindre selskaper og influencere, noe de færreste tilsvarende løsninger kan vise til. I tillegg har de et stort online community, så du kan hente både inspirasjon og bistand underveis. 

NETTSIDE