Anmeldelse av Domain.com

Skal du kjøpe et domene, bygge en nettside eller sette opp webhotell er sannsynligheten stor for at du har kommet i kontakt med Domain.com. Dette er et selskap som tilbyr et bredt utvalg tjenester knyttet til drift og vedlikehold av nettsider. De tilbyr et betydelig utvalg tjenester, men de har også priser som er verdt å merke seg om du skal starte din første nettside.

I denne anmeldelsen har vi derfor sett nærmere på Domain.com og hva du får for pengene dine her. Før vi går videre er det verdt å merke seg at Domain.com sammenlignet med eksempelvis GoDaddy ikke tilbyr en plattform for salg av domener. Dette er derfor løsningen for deg som vil kjøpe og bruke domener, men om du har til hensikt å aktivt trade domener, så ville vi nok sett et annet sted. 

Klar for å finne ut mer om hva Domain.com har å by på? Da er det bare å lese videre! 

Fordeler og ulemper med Domain.com

Fordeler

  • Stort utvalg TLDs;

  • Lave priser

  • Tilbyr egen nettsidebygger

Ulemper

  • Ingen system for salg av domener

  • Kun tilgjengelig på engelsk

  • Ikke det mest innovative

Brukervennlighet

Det er lite revolusjonerende med Domain.com sin tjeneste, men de tilbyr helt enkelt kostnadseffektive løsninger for utvikling av nettsider. Her kan du enkelt kjøpe et domene og tilknyttet webhotell. De har riktignok en litt mer moderne plattform enn eksempelvis Domeneshop og GoDaddy, men de har også en litt mer begrenset bruk.

Ser du etter en enkel plattform for å kjøpe deg et domene og deretter lage en nettside, så vil nok dette være mer enn godt nok. De har en enkel registreringsprosess som ikke krever spesielle forkunnskaper for å gjennomføres. Skal du derimot sette opp noe mer avansert, så vil nok andre selskaper enn Domain.com være bedre egnet. 

Funksjoner

Vi har sammenlignet Domain.com med andre tjenester som BlueHost, GoDaddy og Domeneshop – og her måler de seg helt greit med konkurrentene. Det er ingenting unikt med Domain.com, men de har en helt grei plattform for små budsjetter. Du kan riktignok benytte deg av deres nettsidebygger dersom du ønsker dette, men da ville vi nok heller anbefalt Wix og Squarespace for denne typen oppgaver.

Tilsvarende tilbyr de email og markedsføring, men da vil ConvertKit eller MailChimp være bedre passende for denne jobben. Domain.com tilbyr riktignok et stort utvalg funksjonaliteter, men de fleste av disse er middelmådige – noe som gjør det bedre å finne gode løsninger andre steder. 

Det de derimot er godt egnet for er billige domener med TLDs; og web hosting. Du får nemlig gratis SSL inkludert når du kjøper domene, noe som kan spare deg noen kroner på veien. De har også utvidet sitt utvalg domener til å inkludere en rekke nyere TLDs; så du vil fort finne det som passer din virksomhet best. 

Kundeservice

Domain.com er et amerikansk selskap – og deres kundeservice er derfor tilpasset dette geografiske området. For deg som bruker vil dette bety at kundeservice kun er tilgjengelig fra 0700 til 2300 amerikansk tid. Selv om dette kan være litt upraktisk, så vil dette bety at kundeservice er tilgjengelig fra rundt 1400 norsk tid. 

Når det gjelder muligheter for å kontakte dem kan du velge en chat-basert løsning, eller ringe på telefon. De tilbyr kun et amerikansk nummer, så vær obs på at lange samtaler fort kan bli dyrt. Det kan derfor være mer attraktivt å sende en mail eller vente i kø på chatten deres. 

Du kan også lese deg opp selv på deres store utvalg av artikler i kunnskapsdatabasen deres. Her er alt innhold på engelsk, men det er skrevet på en svært brukervennlig og forståelig måte. De fleste vil nok derfor klare å finne svar på det meste av innstillinger og problemer ved hjelp av dette utvalget DIY artikler. 

Pris

Det er uten tvil pris som gjør det verdt å merke seg Domain.com. De tilbyr nemlig et stort utvalg domener og webhotell til svært konkurransedyktige priser det første året. Her er det viktig å merke seg at dette er såkalte introduksjonstilbud, noe som betyr at prisen vil endre deg det andre året. 

Hvem Passer Domain.com for?

Domain.com passer til deg som ser etter billig webhotell eller domenenavn for en blogg. Vi vil nok ikke anbefale denne for bedriftskunder som er avhengige av nærkontakt med sine leverandører, da tidsforskjeller og geografisk lokasjon kan bli problematisk for norske selskaper. 

Oppsummering

I denne artikkelen har vi sett nærmere på Domain.com og hva dette selskapet har å by på. Som utgangspunkt for dette har vi sett på hvilke fordeler og ulemper som er knyttet til denne tjenesten, samt hvem vi anser dette som best passende for. Konklusjonen er at Domain.com tilbyr kostnadseffektive muligheter for registrering av domenenavn, men kanskje ikke er et optimalt valg for norske virksomheter. 

PRØV GRATIS