Domene.no

Anmeldelse av Domene.no

Domene.no er en norsk domeneregistrar og leverandør av webhotell, søkemotoroptimalisering, design, programmering og e-postløsninger. Selskapet har lenge vært en av de største i Norge på området og alle deres servere er driftet fra IT-parker sentralt plassert rundt Oslo. I denne anmeldelsen skal vi derfor se nærmere på hvordan denne norske bedriften kan måle seg med de langt større leverandørene fra utlandet. 

Tilstedeværelse på nett har for lengst blitt viktig for bedrifters suksess, og derfor er det interessant å se nærmere på hvorvidt Domene.no er den løsningen som gjør dette best for norske bedrifter. I vår Domene.no anmeldelse har vi samlet alt du trenger vite om denne leverandøren, samt hva de kan tilby bedriften din. 

Fordeler og ulemper

Fordeler

  • Servere trygt plassert i Norge

  • Gratis SSL inkludert

  • Kundeservice på norsk og engelsk

  • Tilgang på Microsoft lisenser

Ulemper

  • Begrenset åpningstid på kundeservice

  • Litt få domene extensions

Brukervennlighet

Skal du sette opp din første nettside vil webhotell være et must-have, men det kan være litt teknisk å sette opp. Derfor er det viktig med en leverandør som gjør dette så enkelt som mulig, noe Domene.no gjør på en god måte. Domene.no tilbyr 1-klikk installasjon av de fleste hjemmeside og blogg løsninger, inkludert WordPress og Joomla. 

Utseende på brukerpanelet deres er kanskje ikke det mest oppdaterte vi har sett, men det er lagt opp på en måte som gjør det utrolig enkelt å navigere seg rundt. Dette sikrer at de aller fleste enkelt vil klare å navigere seg rundt og få gjort de oppgavene de måtte ha behov for. De har også et kunnskapssenter som bidrar med en rekke veiledninger for hvordan du kommer i gang med de ulike tjenestene deres, noe som kommer godt med. 

Domene.no Funksjoner

Når det gjelder funksjoner kan Domene.no bidra med alt du trenger for å sette opp en nettside. Noe av dette er riktignok satt ut til samarbeidspartnere, men du trenger bare forholde deg til Domene.no sine representanter. Plattformen deres inkluderer domenesøk, registrering av domene, e-post og webmail, samt webhotell. Du kan selv velge om du vil sette det opp på egenhånd eller få det installert av Domene.no. 

I tillegg til de grunnleggende tjenestene for nettsider kan Domene.no tilby en rekke ulike lisenser. Her er de forhandler for Microsoft, Web 15 og flere andre leverandører – noe som gjør det enklere å begrense antall leverandører du må forholde deg til. 

Kundeservice til Domene.no

Kundeservice hos Domene.no er tilgjengelig i tidsrommet 08 – 16 for skriftlige henvendelser, mens telefontiden deres er 09 – 15 på hverdager. Selv om dette er litt begrenset åpningstid, så kan de støtte seg på et omfattende kunnskapssenter med søkbare artikler. Her vil du finne svar på mange av de vanligste problemene, samt forklarende guider med trinn-for-trinn og bilder inkludert. 

Pris

Når det gjelder pris, så ligger Domene.no midt på treet sammenlignet med sine konkurrenter. De er definitivt ikke den dyreste leverandøren, men du kan finne billigere webhotell i utlandet dersom lokasjon ikke er så viktig. Du vil finne domeneregistrering fra 49,- per år inkludert fem epostkontoer og SSL – noe som er helt greit sammenlignet med andre aktører i samme markedet. Når det gjelder webhotell og øvrige lisenser, så starter disse på 34,- per måned og 149,- for Microsoft 365. Som vi har vært inne på tidligere, så tilbyr de en rekke ulike tilleggstjenester og du vil finne oppdaterte priser for dette på nettsiden deres. 

Hvem Passer Domene.no for?

Domene.no passer for de aller fleste, men spesielt for deg som vil ha nettsiden din lagret i Norge. Her får du en moderne serverparker lokalisert rundt Oslo med alle tenkelige sikkerhetstiltak. De har ikke det største utvalget domener, men for norske virksomheter bør de ha det aller meste nødvendig for å lansere en god nettside. 

Oppsummering av vår Domene.no anmeldelse

I denne anmeldelsen har vi sett nærmere på Domene.no og hvilke tjenester de tilbyr for det norske markedet. Her vil du finne domeneregistrering, webhotell, lisensiering av programvare og e-post til konkurransedyktige priser. Alt er lagret og hostet i Norge, så dette kan være et godt alternativ for SMB-markedet eller deg som bare vil lansere bloggen din på en effektiv server. 

NETTSIDE