Anmeldelse av Fiverr

Fordeler og ulemper med Fiverr

Fordeler

 • Enkelt å finne frilansere

 • Stort utvalg tjenester

 • Rask levering

 • Kostnadseffektivt for bedrifter

 • Kjøperbeskyttelse

Ulemper

 • Mange uerfarne frilansere

 • Stor variasjon i kvalitet

 • De beste har ofte lang ventetid

 • Vanskelig å verifisere arbeid

 • Koster gjerne ekstra for endringer

Fiverr er en amerikansk handelsplattform som gjør det enkelt for bedrifter å hyre inn frilansere på kontraktsbasis. Du kan fritt velge de tjenestene du trenger på plattformen, og finne frem til den beste frilanseren for ditt oppdrag. Det som har gjort Fiverr så populær for outsourcing av kreativt arbeid, er at det er raskt og enkelt å finne selgere.

Mange bedrifter har behov for at mindre tjenester utføres, men har ikke anledningen til å ansette noen internt for å gjøre denne jobben. Her kommer frilansere inn som en nyttig ressurs, og Fiverr er den største nettsiden for slikt arbeid.

Forskjellen på Fiverr, og andre plattformer for frilansere, er at selgere selv må promotere sine tjenester på plattformen. Dette gjør at du raskt og enkelt kan søke opp ønsket tjeneste, se gjennom porteføljer og velge frilansere.

Brukervennlighet

Når det kommer til brukervennlighet er Fiverr en svært intuitiv og enkel nettside å benytte seg av. Det er enkelt å finne frem til de forskjellige tjenestene man har behov for, og du kan enkelt sortere ut forskjellige selgere. Mye av arbeidet foregår på plattformen, noe som igjen gir deg som kjøper en bedre beskyttelse mot svindel og useriøse frilansere.

Det vi liker spesielt godt med Fiverr er tilgangen på tusenvis av kreative frilansere etter en registeringsprosess som bare tok noen minutter. Første gang du benytter deg av Fiverr må du velge om du ønsker å være kjøper eller selger, men deretter kommer du fort i gang.

Straks du har opprettet din profil kan du begynne å hyre inn så mange frilansere du bare orker – og her er det noe vi fort la merke til som en fordel med Fiverr. Vi har tidligere testet ulike plattformer som Upwork og Freelancer.com, men her må du gjerne tråle gjennom hundrevis av freelansere og annonser for å finne den rette for ditt oppdrag. Dette slipper du med Fiverr ettersom de lar deg filtrere søket ditt med en rekke kriterier.

Et bedre profilsystem

Når man skal finne frilansere er det viktig med en enkel, oversiktlig måte å se gjennom potensielle kandidater. Dette var noe vi savnet på Upwork, men Fiverr leverer langt bedre på nettopp dette. De har et intuitivt selgersystem som rangerer de ulike brukerne basert på erfaring, tilbakemeldinger og levert arbeid.

I tillegg får du oversikt over nyttig informasjon som hvor en frilanser befinner seg, gjennomsnittlig responstid, hvor lenge de har vært på plattformen og muligheter til å bla gjennom porteføljen deres. Alt dette finner du på hver enkelt profil som er synlig på alle gigs listet på Fiverr.

Rangering av frilansere på Fiverr

Noe av det som gjør det lett å finne frem til erfarne frilansere hos Fiverr er deres rangering av profilene. Dette har de kalt for selgernivå og er en oppsummering av hvordan en selger har levert på tidligere oppdrag. Du vil alltid se hvilket selgernivå en frilanser er ved siden av brukernavnet deres. Bruk av denne rangeringen kan være svært tidsbesparende ved at du raskt kan utelukke de mest uerfarne frilanserne fra søket ditt.

Raskt oppsummert er selgernivå basert på tilfredshet, tjenestens kvalitet og leveringstid. Nedenfor finner du en oversikt over de fire forskjellige nivåene tilgjengelig på Fiverr.

 1. Ny Selger – Dette er det første nivået hvor alle frilansere på Fiverr starter. Dette er et tegn på at en frilanser har vært mindre enn 60 dager på plattformen og ikke levert noe særlig arbeid enda.
 2. Nivå én selger – Det første steget en frilanser vil oppnå når de begynner å levere arbeid er Nivå én. Dette betyr at en frilanser har vært 60 dager på plattformen og levert minst 10 vellykkede oppdrag.
 3. Nivå to selger – Når en frilanser har vært mer enn 120 dager på Fiverr og levert minst 50 vellykkede oppdrag til sine kunder vil de oppnå nivå to selger status på sin profil. Dette er mer etablerte frilansere som har levert god kvalitet på sitt arbeid.
 4. Topp-rangert selger – Det øverste nivået for frilansere på Fiverr er top-rated. Dette er frilansere som har vært minst 180 dager på plattformen og suksessfult levert mer enn 100 ordre til en verdi på minst $20.000 (ca 180.000 kroner). Dette er de mest pålitelige og erfarne selgerne du finner på Fiverr.

Funksjoner

Fiverr er primært en handelsplattform som kobler frilansere til potensielle kjøpere, men du vil også finne en rekke nyttige funksjoner tilgjengelig på nettsiden deres. Dette er primært funksjoner som skal gjøre det enkelt å kjøpe tjenester på Fiverr, samt som har til hensikt å beskytte kjøpere mot useriøse aktører som kan ha lurt seg inn på plattformen.

Kanskje har du allerede testet ut Fiverr tidligere, eller vurdert en lignende plattform? Fra egen erfaring vet vi at både kommunikasjon og escrow-betalinger er helt essensielt å tilby. Det finnes dessverre en del useriøse aktører på slike plattformer, noe som øker viktigheten av å kunne kontrollere hvordan en jobb skal godkjennes for utbetaling.

Her har Fiverr et smart system som gjør det mulig å motta arbeidet, vurdere det og deretter få det ferdigstilt før du trenger å betale for et oppdrag. Nedenfor kan du se mer om hvordan et typisk oppdrag på Fiverr foregår.

Hvordan bestille en jobb på Fiverr

 1. Du søker opp tjenesten du ønsker å kjøpe fra en frilanser på Fiverr.
 2. Når du har funnet den frilanseren du ønsker å jobbe med, velger du den “pakken” eller tjenesten som passer ditt behov best. De fleste tilbyr gjerne ulike priser basert på hvor omfattende og detaljert arbeid du ønsker utført.
 3. Ved å velge pakke blir du bedt om å oppgi eventuelle detaljer og ønsker du har knyttet til din bestilling – kanskje du har noen inspirerende forslag frilanseren kan benytte i arbeidet?
 4. Deretter vil frilanseren begynne å jobbe på bestillingen din. Hvor lang tid du må forvente vil være oppgitt på det aktuelle oppdraget.
 5. Straks arbeidet er utført vil du motta en melding fra Fiverr om at frilanseren har lastet opp innhold som krever din godkjenning. Det er her du kan se resultatet av jobben og be om eventuelle endringer.
 6. Når du er fornøyd med en utført jobb er det på tide å godkjenne jobber. Når du gjør dette vil Fiverr sin plattform betale for jobben og frilanseren motta dine penger.

Kommunikasjon på nettsiden og e post

Alle som har forsøkt å kjøpe noe på nett tidligere vet hvor viktig kommunikasjon er. Selgere trenger muligheten til å stille spørsmål underveis, men det er også viktig at du som kjøper kan komme i kontakt med den aktuelle frilanseren dersom du har behov for dette. Her tilbyr Fiverr en praktisk chat med mulighet for å sende meldinger, filer og annet mellom brukere deres plattform. Det er også mulig å gjennomføre videosamtaler gjennom plattformen.

På denne måten kan du kommunisere med ulike parter som er involvert i ditt prosjekt, dele utkast og filer på en trygg måte, eller be om endringer underveis dersom dette skulle bli nødvendig. All kommunikasjon på Fiverr er kryptert og kun tilgjengelig for de brukerne som er involvert i samtalen.

Hvordan er kundeservicen hos Fiverr?

Som en kjøper på Fiverr har du to alternativer for å komme i kontakt med kundeservice – email og Buyer Help Center. Begge deler er tilgjengelig for å hjelpe deg med kjøp, men de kan også fungere som en bistand dersom det skulle oppstå uenigheter mellom deg som kjøper og en selger på plattformen.

Selv om det finnes kundeservice på nettsiden, er svarene vi mottok på våre forespørsler svært ulike. Noen kundebehandlere svarte informativt og gjorde jobben lettere, men vi opplevde også at forepsørslen bare ble markert med “løst” uten at vi mottok noe svar i det hele tatt.

For en plattform som kun fungerer so mellomledd mellom bedrifter og talenter vil vi nok påstå at dette ikke er helt innafor. Vi har tidligere kontaktet kundeservice på Upwork som alltid ga gode svar både på email og chat, noe som Fiverr dessverre skuffer på.

Det bør være et minimumskrav at kundeservice er interessert i å hjelpe en egen kunde på deres plattform, men det ser dessverre ut som tid for å løse henvendelser var viktigere enn å faktisk hjelpe. Nå var vi kun i kontakt med to forskjellige rådgivere på Fiverr sin kundeservice tjeneste, og som vi nevnte var det stor forskjell på svarene vi mottok.

Vi er derfor ikke i tvil om at det finnes seriøse behandlere som ønsker å hjelpe, men det kan nok være lurt for Fiverr å gå gjennom egen tjeneste å øke snittkvaliteten her litt ekstra. Dette trekker vår Fiverr anmeldelse noe ned, men alt-i-alt er det fortsatt en god tjeneste du får mye igjen for å bruke.

Pris

Det er stor forskjell på pris for ulike tjenester på Fiverr, og det er gjerne Frilansere selv som setter pris på sine tjenester. Derfor er det kanskje ikke så rart at selgere med topp-rated status krever høyere priser enn det en ny frilanser kan gjøre.

Etter vår erfaring vil pris gjerne reflektere kvaliteten på arbeidet, men det er alltid noe du bør sjekke på forhånd. Vi tittet litt rundt for en frilanser til et norsk prosjekt, og flere aktører forsøkte å selge tjenester høye priser – uten at de hadde gode anmeldelser eller topp-rated status.

For kjøpere er det derfor viktig å se på tidligere tilbakemeldinger på utførste jobber, og deretter finne de beste til den jobben du trenger utført. Vi fant flere jobber som var priset til så lite som 5 dollar (en Fiverr – Pun intended), men også andre som kunne tilby tjenester for oppmot 1000 dollar per gig.

Med andre ord finnes det bra muligheter for hjelp for alle budsjetter på Fiverr, men du bør ta hensyn til at pris og kvalitet på et prosjekt gjerne henger sammen. På mindre krevende arbeid kan det være verdt å gi en ny frilanser en sjans på jobb, men dersom du krever høy kvalitet ville vi nok betalt litt ekstra for selgernivå 2 eller topp-rated talent.

Hvem passer Fiverr for?

Fiverr er en utmerket plattform for deg som ønsker å tilby tjenester på nett, eller har behov for å finne gode frilansere til en god pris. Dette kan være spesielt aktuelt for små- og mellomstore bedrifter som ikke har muligheten til å betale store markedsføringsbyråer for bistand, men fortsatt ønsker å få produsert innhold og lignende tjenester. Det finnes flere som tilbyr å skrive på norsk og de fleste av disse har bra referanser fra tidligere arbeid.

Igjen er det vikti å merke seg at det er store forskjeller på de som vil selge tejenstene sine, men du kan uansett finne hjelp på det du trenger til en god pris. For så lite som 5 dollar er det lite galt som kan skje dersom du ønsker å gi noen en sjanse til å skrive bra.

Jeg ønsker også å understreke at Fiverr er et utmerket utgangspunkt for deg som ønsker å tilby hjelp til å skrive på nett. Mange har startet sin karriere som frilanser på lignende plattformer både i Norge og ute i verden. Det har også blitt langt vanligere å bruke andre til å skrive ord benyttet i både markedsføring og på nettsider. Dette kan være god hjelp for deg som vil levere ord på nett, men ikke får svar på søknader.

Oppsummering

I vår Fiverr anmeldelse har vi konkludert Fiverr er en utmerket plattform å bruke for dine prosjekter og du kan spare mye penger ved å velge gode frilanstalenter fremfor å ansette noen in-house. Det finnes tusenvis av talenter på Fiverr som tilbyr alt av kreative tjenester med god kvalitet.

Bonustips

Uansett om du allerede har et prosjekt planlagt, eller bare ønsker å utforske mulighetene der ute vil Fiverr være et godt sted å bruke. Her kommer du enkelt i kontakt med skribenter og andre frilansere som tilbyr alt av kreative tjenester (som er lovlig selvfølgelig.)

Som en tidligere frilanser på tjenester som Fiverr har jeg to bonustips til deg som kanskje vurderer å bruke mer frilansarbeid på dine prosjekter:

 1. Det finnes allerede en rekke godt etablerte profiler på Fiverr, men du kan spare mye på å gi en ny frilanser en sjanse. Mange trenger bare en mulighet til å vise hva de tilbyr, og er derfor villig til å tilby lavere priser enn andre i Norge.
 2. Les tilbakemeldinger fra andre med en klype salt. Det finnes dessverre en del useriøse aktører som bruker tjenester som Fiverr for å finne billig arbeidskraft, men ikke gir seriøse tilbakemeldinger i etterkant.
PRØV GRATIS