Anmeldelse av Grammarly

Du har kanskje sett en av de innovative reklamesnuttene til Grammarly når du surfer rundt på nettet? Denne applikasjonen har tatt rettskriving til et nytt nivå med sin integrerte applikasjon, men er den egentlig så god som de påstår? Det er ingen hemmelighet at Grammarly har blitt et must-have for mange skribenter, men hva får du egentlig for pengene dine?

I denne artikkelen skal vi komme til bunns i hva Grammarly har å tilby, samt hvem den er best egnet for. Før vi starter er det greit å merke seg at den foreløpig ikke er tilgjengelig for norsk, noe som betyr at det kun vil være en relevant applikasjon for deg som skriver på engelsk. 

Klar til å finne ut mer om Grammarly? Da er det bare å lese videre!

Fordeler og ulemper med Grammarly

Fordeler

  • Automatisk korreksjon underveis

  • Fungerer til både Google Documents og Word

  • Lar deg kjøre plagiatsjekk gratis

Ulemper

  • Kun tilgjengelig på engelsk

  • Litt høy pris

  • Ikke optimalt å skrive direkte i Grammarly

Brukervennlighet

Grammarly er strengt tatt en utvidelse som du knapt merker i sving uansett om du er på nettbrett, Mac eller PC. Selve plattformen er utrolig enkel å ta i bruk, og det er sjeldent du vil ha noe med dette å gjøre på en daglig basis. Grammarly fungerer nemlig slik at den undersøker tekst i det dokumentet du jobber, så du vil ikke trenge å ha Grammarly sitt eget program åpent. 

Vi var godt fornøyd med hvor enkelt det var å komme i gang med Grammarly sin løsning. Alt du trenger gjøre er å tegne et abonnement på nettsiden deres, og deretter laste ned applikasjonen. Til slutt logger du inn med brukeren din, så er Grammarly klar til bruk. 

Når du skriver på engelsk vil Grammarly automatisk markere ord i ulike fargekoder – eller komme med forslag til endring på ordlyder. Du kan også stille inn hvor formelt språk du ønsker, så vil Grammarly komme med de beste forslagene basert på dette. For nordmenn som skriver engelsk i jobbsammenheng kan dette være et utmerket verktøy som sikrer at man får korrekt språk. 

Funksjoner

Vi har selvfølgelig tittet på funksjonaliteten til Grammarly, men ved første øyekast kan dette se ut som et ganske enkelt skriveprogram. Vi ble derfor godt imponert når vi kom litt nærmere på, og dermed oppdaget hvilke muligheter som finnes i programvaren. Mange av disse funksjonalitetene krever at du har dokumentet direkte i Grammarly fremfor Word eller Google Documents, men dette kan du raskt og enkelt kopiere over. 

Den første og mest åpenbare funksjonaliteten til Grammarly er stavekontroll. Denne funksjonaliteten er tilgjengelig både i Grammarly og utenfor, så lenge programmet er aktivt. Velger du derimot å jobbe i Grammarly direkte, så kan du oppnå flere funksjonaliteter. 

Blant annet tilbyr Grammarly en integrert plagiatkontroll, noe som betyr at du kan skanne ulike dokumenter for likheter funnet på nett. Du kan også få hjelp til å endre ordlyd eller omskriving direkte i plattformen. Da velger du hvor formell tekst du ønsker, så vil Grammarly selv komme med forslag på hva som bør endres. 

Kundeservice

Grammarly tilbyr selvfølgelig kundeservice til sine kunder, men her må du ofte belage deg på å vente litt. Selskapet benytter nemlig kun en chatbot og et kunnskapssenter for henvendelser. Ønsker du derimot å prate med et menneske, så må du opprette en ticket som Grammarly lover å besvare innen 48 timer. Vi har undersøkt hva som finnes i deres kunnskapssenter, og det er liten tvil om at de baserer seg på at man selv skal finne svarene.

Innholdet er riktignok godt utformet og lett leselig, men vi hadde nok foretrukket at de også har en chat-basert løsning. Chatbotten deres kan svare på en del enkle spørsmål, men etter å ha trykket oss gjennom utallige alternativer ble det rett og slett litt irriterende. Vi forsøkte å komme i kontakt med et menneske gjennom chatten, men da tilbyr chatbot kun å opprette en henvendelse på dine vegne. 

Pris

Om du ønsker full funksjonalitet i Grammarly, så må du belage deg på å betale et årlig abonnement. Det er ikke mulig med månedlig betaling – men årlig faktura koster ikke all verden. Prisen for et fullverdig abonnement ligger på $144 i året, noe som utgjør rundt 1400 kroner. For de fleste aktive skribenter vil dette være en overkommelig kostnad, men dersom du kun har til ønske å bruke Grammarly på fritiden kan prisen være litt stivere. 

Hvem Passer Grammarly for?

Vår vurdering er at Grammarly kan være et godt verktøy for alle som aktivt skriver engelske tekster. Dette kan være i forbindelse med utdanning, jobb, lage en nettside eller bare for å sikre kvalitet på private e-poster. Programmet fungerer som en enkel utvidelse, noe som betyr at du slipper tenke på at du faktisk har det aktivt. 

Oppsummering

Grammarly er et enkelt tekstprogram som sikrer rettskriving på engelsk. Det kan installeres på de aller fleste enheter, men fungerer også som en utvidelse i nettleseren din. På denne måten kan du enkelt få rettskriving i eposter, Google dokumenter, Word og andre skriveprogrammer uten at du trenger åpne Grammarly hver gang. 

PRØV GRATIS