Anmeldelse av Hootsuite

Etterhvert som bedrifter får stadig flere kontoer å holde styr på, så vil det være viktig med de riktige markedsføringsverktøyene. Her har det dukket opp en rekke ulike alternativer de siste årene, men en plattform som lenge har vært populær blant markedsføringseksperter har vært Hootsuite. Dette er en løsning der du kan samle et stort antall kontoer på samme skjermen. 

For deg som driver med markedsføring i sosiale medier kan dette åpne muligheter for bedre oversikt, samt sørge for at du har full kontroll på tvers av plattformer – høres ikke det ut som en drøm? Da er det selvfølgelig nødvendig å stille spørsmålet, hvem er egentlig Hootsuite egnet for? Dette skal vi finne ut av med vår Hootsuite anmeldelse. 

Lurer du på om Hootsuite passer for ditt selskap? Da er det bare å lese videre! 

Fordeler og ulemper med Hootsuite

Fordeler

  • Kan planlegge opptil 350 innlegg

  • Ha god oversikt over samtaler på tvers av kanaler

  • Integrasjon av Google Analytics

Ulemper

  • Krever litt opplæring for optimal bruk

  • Litt høy pris om man ønsker flere brukere

Brukervennlighet

Om du har forsøkt å holde styr på flere kontoer i sosiale medier samtidig, så har du nok kjent på frustrasjonen dette kan medføre. Ikke bare må du planlegge og publisere innhold i ulike kanaler, men du må også holde styr på alle henvendelser som kommer på disse plattformene. Da hadde det kanskje vært greit med en plattform som lar deg gjøre alt dette fra samme sted?

Det er denne oppgaven HootSuite tilbyr, men dette er også en av grunnene til at brukervennlighet er så sentralt for vår vurdering av HootSuite. Her må vi si at vi først var litt skeptisk, men når vi skjønte hvordan ting hang sammen ble ting langt enklere. Imidlertid ser det ikke ut som det kun er vi som har hatt denne opplevelsen, og derfor tilbyr Hootsuite opplæring gjennom sitt HootSuite academy

Her får du opplæring i de ulike funksjonalitetene Hootsuite plattformen har å by på. Hootsuite er derfor et godt utgangspunkt, og den er ganske brukervennlig sammenlignet med andre alternativer vi har vurdert. Du må nok belage deg på å bruke litt tid på opplæring for å få mest mulig ut av den, men dette gjør du enkelt gjennom deres digitale opplæring. 

Funksjoner

Hootsuite har ikke så mange funksjonaliteter, men den innehar alt du trenger for å gjøre en god jobb. Først og fremst kan du logge inn på 10-35 sosiale medieprofiler avhengige av hvilken pakke du har kjøpt tilgang til. Du kan deretter sortere disse etter egne ønsker i ditt brukerpanel. 

Det som virkelig gjør Hootsuite til et populært verktøy for sosiale medier er muligheten til å være på flere plattformer samtidig. Dette gjør at du enkelt kan planlegge fremtidige innlegg, holde samtaler gående med følgere eller samarbeide med andre teammedlemmer. Du vil også ha muligheten til å følge med på hvordan merkevarene dine omtales i ulike medier og uthente skreddersydd rapportering. 

Kundeservice

Når det kommer til kundeservice kan Hootsuite tilby det meste, men de har dessverre ikke telefonstøtte. Dette betyr at du må belage deg på å bruke e-post, forum, kunnskapsdatabase, videoleksjoner eller chat-basert løsning. Vi har testet de ulike alternativene og var forsåvidt godt fornøyd med disse.

Spesielt videoleksjoner var en nyttig måte å få frem støtte for ulike problemstillinger som kundene kan komme borti. Vår klare anbefaling vil derfor være at du gjennomfører HootSuite Academy for å få en bedre forståelse for hvordan dette systemet egentlig henger sammen. 

Du bør også legge merke til at Hootsuite primært er rettet mot bedrifter, noe som betyr at deres kundeservice kun er åpent på hverdager. Du kan derfor få bistand 24/5 – altså mandag til fredag, men ikke i helgen. 

Pris

Hootsuite tilbyr flere forskjellige prismodeller, noe som betyr at det er overkommelig for de fleste selskaper. Du kan velge Professional, Team eller Business. De forskjellige pakkene har samme funksjonalitet, men hvor mange kontoer du kan knytte opp mot plattformen avhenger av hvilken pakke du velger. Eksempelvis kan du bruke 10 sosiale mediekanaler med Professional mens du kan tilknytte 35 på en business konto. Prisene er også variable fra 512,- per måned til 5287,- per måned. 

Hvem Passer Hootsuite for?

Hootsuite passer for alle som har behov for å planlegge eller styre mer enn én konto på sosiale medier i arbeidet sitt. Nå er det ingen måte å unngå at dette er en plattform som koster litt penger, så det er best egnet for bedrifter som har et budsjett for programvare. Skulle du derimot ønske tilgang som frilanser eller influencer, så vil du komme langt med det grunnleggende abonnementet deres. 

Oppsummering

Hootsuite er en imponerende og innovativ plattform som gjør det langt enklere å holde styr på et stort antall sosiale medier. Her kan du planlegge innlegg, kommunisere med følgere og innhente tall for hvordan ulike kampanjer har prestert. 

Klikk her hvis du derimot er på utkikk etter e-post markedsføringstjenester.

PRØV GRATIS