Anmeldelse av Hostinger

Fordeler og ulemper med Hostinger

Fordeler

 • 1-klikk WordPress installasjon

 • Høy hastighet

 • Lave kostnader

 • 24/7 kundeservice

Ulemper

 • Litt svartid på kundeservice

 • Mangler litt avansert funksjonalitet

Både pris og funksjonalitet er viktig når du skal velge hosting for din nettside. Derfor er det viktig å ta seg tiden til å finne en god tjeneste, men også en som ikke er unødvendig komplisert. I denne anmeldelsen skal vi derfor se nærmere på den populære tjenesten – Hostinger

Dette er en utrolig enkel, men også funksjonell webhosting som gir deg mye verdi for pengene dine. Hostinger har gått fra å være en liten utfordrer til å betjene mer enn 29 millioner kunder, noe som har gjort det til en av de mest populære WordPress hosting tjenestene. 

På toppen av dette har Hostinger en svært transparent tjeneste, der de viser serverstatus 24/7 på sine nettsider. I vår Hostinger anmeldelse skal vi derfor se nærmere på hva selskapet kan tilby, og enda viktigere – om de leverer til forventningen. 

Brukervennlighet

Noe av det som har gjort Hostinger så populært er deres skreddersydde planer for WordPress. Her kan hvem som helst raskt og enkelt installere WordPress på serveren din og få en profesjonell nettside på svært kort tid. Noe av det første vi la merke til når vi skulle teste Hostinger sin tjeneste, var at dette uten tvil er en tjeneste skreddersydd for nybegynnere.

Vi har ofte opplevd at man blir kastet rett ut på dypt vann når man kjøper et budsjett alternativ for hosting, men med Hostinger får du en detaljert gjennomgang av alle funksjoner. Dette gjør at både nye og erfarne brukere kan få mest mulig ut av tjenesten fra første øyeblikk.

Når det er sagt, så ville vi forholdt oss til WordPress og ganske Basic nettsider når vi bruker Hostinger. Du får ikke de mest avanserte verktøyene, og det meste av tjenesten deres er shared hosting – noe som betyr at den er best egnet for små og mellomstore nettsider uten stor trafikk.

Første inntrykket vårt er dermed at dette er en svært brukervennlig tjeneste som passer perfekt for deg som vil sette opp en bedriftssiden eller personlig blogg. Skal du derimot bytte hosting for en mer etablert nettside eller nettbutikk, ville vi nok valgt noe annet enn Hostinger selv om den er lett å sette opp. 

Funksjoner

Når det kommer til funksjonalitet er det ingenting revolusjonerende med Hostinger, men du får alt man trenger for en basic nettside. Hostinger har et utvalg tjenester du kan velg fra, noe som inkluderer delt server, skylagring, virtuelle private servere og dedikerte planer. 

Imidlertid er det greit å merke seg at de også tilbyr egne planer for WordPress som har et større utvalg funksjonalitet tilgjengelig. Vi anbefaler derfor at du velger en av disse dersom du skal lage nettsiden din med WordPress CMS eller skal flytte en eksisterende nettside fra WordPress til nytt webhotell. 

Noe av det som har gjort Hostinger så populært, er det faktum at du får mye verdi for pengene. Vi ble faktisk overrasket over hvor god kundeservice Hostinger byr på, da du kan få 24/7 WordPress støtte på mer enn 20 forskjellige språk. 

Andre funksjonaliteter som er inkludert i de forskjellige planene inkluderer:

 • 1-klikk installasjon av WordPress
 • Gratis domenenavn 
 • Daglig backup 
 • Gratis SSL sertifikat
 • Ubegrenset hastighet

Dette er funksjonaliteter som er inkludert i alle WordPress alternativene til Hostinger, noe som gjør dette til en av de bedre plattformene vi har testet, spesielt for nybegynnere. Her får du en rekke nyttige verktøy, rask installasjon og servere med god dekning. 

Et annet punkt vi la merke til når vi skulle teste Hostinger var deres enkle kontrollpanel. Dette er integrert med WordPress gjennom en utvidelse som er ferdig installert på nettsiden din, noe som gjør det lett å hoppe mellom Hostinger og WordPress CMS. Spesielt for deg som skal lage din første nettside vil dette være en smart funksjon å benytte deg av. 

Kundeservice

Vi har allerede nevnt at Hostinger har et imponerende støtteapparat til å være en budsjett leverandør, men vi skal nå ta en nærmere titt på hva dette egentlig innebærer. Nå finnes det riktignok en rekke informasjon om både Hostinger og WordPress på nett, men når du står fast er det godt å kunne vite at man raskt får svar på spørsmålene sine. 

Her stiller Hostinger sterkt med 24/7 kundeservice tilgjengelig for WordPress. Du kan også selv velge om du vil sende melding gjennom live chat eller ringe på telefonen, en valgfrihet vil satt stor pris på. Vi måtte selvfølgelig teste responstiden deres, og ble godt fornøyd. De har ikke den raskeste svartiden, men vi fikk svar på bare 4 minutter – noe som er helt innafor for den prisen man betaler. 

Det er også svært imponerende at de tilbyr kundeservice på mer enn 20 ulike språk, langt bedre enn det tilbudet vi har funnet hos tilsvarende leverandører. Alt-i-alt er vi derfor godt fornøyd med de ulike kundeservice tilbudene som Hostinger tilbyr sine kunder. Her vil du finne kompetente kunderådgivere som bruker en kombinasjon av enkelt språk og skjermbilder for å forklare/bistå med utfordringene dine.

Pris

Pris er selvfølgelig en viktig del av det å velge hosting, og her kan Hostinger by på flere forskjellige alternativer. Vi er absolutt for at man betaler for kvalitet, men riktig valg av webhotell kan gi deg enorm verdi for pengene dine. 

Vi må rett og slett si oss fascinert over de lave prisene som Hostinger tar for tjenesten sin. Her får du svært konkurransedyktige priser som alle har 24/7 support og installasjon inkludert. Du får også gratis domene og SSL sertifikat med de fleste planene, noe som uten tvil er attraktivt. 

Den billigste planen til Hostinger starter på $1,99 per måned, men her får du ikke domenenavn inkludert. Velger du derimot planen som starter på $2,89 per måned vil et gratis domenenavn være inkludert i pakken din. Disse planene har også bedre sikkerhets, og backup muligheter enn det den rimeligste planen har. 

I de fleste tilfeller vil de to billigste planene være tilstrekkelig for din første WordPress nettside, men dersom du ønsker noe mer avansert kan du også finne dette. Hostinger tilbyr nemlig skylagring fra $9,99 per måned, VPS hosting fra $3,95 per måned og e-post fra $0,99 per måned. På toppen av dette har de Windows VPS hosting fra $26 per måned, egne Minecraft servere fra $6,95 per måned og ulike kombinasjoner av disse. 

Tar vi alt dette med i vurderingen er det dermed liten tvil om at Hostinger er et kostnadseffektivt alternativ. Her får du mye for pengene og kan enkelt oppgradere etterhvert som nettsiden din vokser. Vi vil understreke at dette er en tjeneste spesielt det egnet for nybegynnere som skal lansere sin første WordPress side, både på kvalitet og pris. 

Hvem passer Hostinger for?

Som vi har pekt på i denne anmeldelsen er Hostinger en utmerket løsning for deg som skal lansere din første nettside. Her vil du få en brukervennlig plattform, enkelt kontrollpanel og 1-klikk installasjon av WordPress. Dette gjør det langt enklere å installere et CMS på webhotellet ditt, og vil spare deg for mye frustrasjon. 

Kort fortalt er dette en plug-and-play løsning som gjør det mulig å ha en profesjonell nettside klar på få timer. Alt du trenger å gjøre er å installere WordPress CMS, laste opp det temaet du ønsker, gjøre tilpasningene i design og publisere innholdet ditt. 

Selv om vi vil påstå at Hostinger er best egnet for nybegynnere som ser etter god kvalitet til en lav pris, så tilbyr Hostinger alle de nødvendige verktøyene underveis. Du kan dermed trygt velge Hostinger og oppgradere plattformen etterhvert som nettsiden din utvikler seg. På denne måten vil du slippe å flytte webhotell eller nettsiden din til en ny aktør når du får behov for mer lagringsplass og hastighet. 

Hostinger er også en svært trygg plattform å prøve seg frem med, da du kan stille spørsmål til kundeservice 24/7 på en rekke ulike språk. Du kan dermed prøve deg frem, få bistand underveis og få på plass en stilig nettside uten store investeringer. 

Oppsummering

Hostinger er en budsjettvennlig løsning som gir deg en rekke nyttige verktøy tilpasset nybegynnere. I denne anmeldelsen har vi sett nærmere på hva Hostinger har å by på, hvem tjenesten er best egnet for og ikke minst hva du kan forvente å få for pengene dine. Her kan det være mange ulike meninger, men vår endelige konklusjon er at Hostinger er en utmerket tjeneste for deg som skal lansere din første WordPress nettside

Du får nemlig en utrolig konkurransedyktig hosting med 1-klikk installasjon av WordPress, noe som gjør at nettsiden din kan være på plass innen få timer. Skulle du møte på utfordringer underveis kan du ta kontakt med 24/7 kundeservice eller prøve en av de mange veiledningene som Hostinger tilbyr sine kunder. En helhetlig vurdering av tjenesten er derfor at dette absolutt er en tjeneste som gir verdi for pengene, og den er utrolig brukervennlig for nybegynnere.

NETTSIDE