Anmeldelse av Invoice Ninja

Invoice Ninja er en enkel plattform som lar deg utstede fakturaer helt gratis. Her er det viktig å merke seg at dette ikke kan erstatte et regnskapssystem, men kun er ment for utstedelse av fakturaer. Dermed kan det være utmerket for nye selskaper med behov for å sende ut en regning, eller frilansere som vil ha enkel fakturering til kundene sine. 

Det som gjør det viktig å stille spørsmål ved Invoice Ninja er muligheten for rapportering. Dette er relativt begrenset, noe som betyr at du ikke får noe særlig innsikt i det du har av inn- og utgående kontanter. Vi skal derfor se nærmere på hva dette systemet har å tilby, samt hvem det er best egnet for. 

Klar til å finne ut mer om Invoice Ninja? Da er det bare å lese videre!

Fordeler og ulemper med Invoice Ninja

Fordeler

  • Brukervennlig

  • Stort utvalg betalingsløsninger integrert

  • God kundeservice

Ulemper

  • Begrenset rapportering

  • Ingen inventory

  • Selv-hosting kan være litt teknisk krevende

Brukervennlighet

Invoice Ninja er en enkel programvare som lar deg utstede faktura til ulike mottakere. Vi har sett en del tilbakemeldinger på at deres UI rett og slett fremstår litt utdatert, eller at tjenesten er alt for simpel – men for målgruppen er det nettopp dette som gjør Invoice Ninja aktuelt. Her er det ingen komplisert rapportering eller lignende, bare enkle systemer for å utstede en faktura for ønsket beløp. 

Når det kommer til tilpasninger er Invoice Ninja relativt enkel å tilpasse, men dette er kun på deres egen server. Skal du sette opp self-hosting utenfor Invoice Ninja sitt system kan dette bli mer trøblete. Vi har sett flere tilbakemeldinger på at dette kan føre med seg en del problemer, så med mindre det er høyst nødvendig – styr unna. 

Noe av det vi liker spesielt godt med Invoice Ninja er at du enkelt kan tilpasse hele plattformen slik du vil. Utform faktura, sett opp dine preferanser og kjør systemet på den måten som passer deg best. Skulle du oppleve problemer underveis kan du raskt og enkelt ta kontakt med kundeservice. 

Funksjoner

Selv om Invoice Ninja ikke er et like avansert system som Fiken, Visma og lignende plattformer, så er det faktisk en del integrerte funksjonaliteter. Du kan selvfølgelig sende ut faktura (kun på engelsk), men du kan også benytte plattformen til en del andre formål. De har nemlig et enkelt system for sporing av ulike kostnader – her kan du føre både kjørelengde og kostnader.

Du vil også kunne legge inn prosjektoversikter, inventory, kontakt og en egen client portal. Best av alt er at du får tilgang til alt gjennom ditt Invoice Ninja brukerpanel. Her får du full oversikt over ulike kunder, utsendte forslag og ulike prosjekter. Skulle du ønske mer tilpasninger kan du ved hjelp av PRO abonnement hente ut rapporter også. 

Disse kan du exportere til et annet regnskapssystem eller sende til regnskapsføreren din ved behov. På denne måten kan du enkelt sende ut fakturaer når du har behov for dette, og deretter overføre dataene til de som styrer regnskapet på vegne av virksomheten din. 

Kundeservice

Når det kommer til kundeservice kan vi ikke annet enn å være imponert. Invoice Ninja tilbyr nemlig en rekke ulike alternativer, inkludert e-post, sosiale medier, kunnskapsbase, live chat, ticket system og videoguider. Det eneste de ikke tilbyr er telefonstøtte, men med så mange alternativer bør ikke dette være et problem. 

Vi testet et par av de ulike alternativene og var godt fornøyd med alle svar vi fikk på våre henvendelser. Svarene vi fikk var ikke bare hyggelige, men de var også svært informative. Dette viser at kundeservice har gode kunnskaper om systemet og kan bistå med de aller fleste utfordringer du måtte oppleve. 

Pris

Pris er selvfølgelig en viktig del av alle anmeldelser og her kan Invoice Ninja tilby tre ulike alternativer. De har sin Invoice Ninja Forever Free variant der du betaler 0$ per måned for å oppnå tilgang til systemet deres. Deretter har de Invoice Ninja Pro som går for $10 per måned og Invoice Ninja Enterprise som er $14 per måned. Systemet for alle tre er relativt likt, og den største forskjellen er derfor antall brukere og muligheten til å tilpasse fakturaene du sender ut. 

Hvem Passer Invoice Ninja for?

Invoice Ninja er en plattform som passer for de aller fleste. Her får du enkel tilgang til fakturering, men det er viktig å merke seg at du vil ha behov for bokføring ved siden av. Dette gjelder spesielt norske virksomheter som må følge de gjeldende krav for regnskapsføring i Norge.

Oppsummering

I denne anmeldelsen har vi sett nærmere på det populære programmet Invoice Ninja og hvem dette passer for. Her har vi sett på hvilke funksjonaliteter de kan skilte med for sine kunder, samt hva du kan forvente å få av verdi for pengene dine. 

PRØV GRATIS