Anmeldelse av Loom

I en hektisk hverdag passer det ikke alltid med et live møte, men man har fortsatt behov for kommunikasjon over video. Her kommer Loom inn som et godt alternativ til Zoom, Google Meets og andre løsninger som krever at du sitter ansikt til ansikt. Loom lar deg nemlig enkelt ta opp videoer med både lyd og bilde, som mottakeren deretter kan se når de har anledning.

Dette kan være et spesielt nyttig verktøy om man arbeider på tvers av kanaler eller har behov for å vise noe på skjermen, men ikke finner et tilpasset møtetidspunkt. Loom er integrert med en rekke ulike applikasjoner (inkludert Slack) som gjør det utrolig enkelt å sende de ferdige snuttene til den aktuelle mottakeren. 

For å finne ut mer om denne applikasjonen har vi satt oss ned med en test og kommet opp med denne fullverdige anmeldelsen av Loom. Les videre for å finne ut mer om dette nyttige verktøyet og hvem vi anser det som passende for. 

Fordeler og ulemper med Loom

Fordeler

  • Rask og enkelt opptak av skjermen din

  • Videoer er øyeblikkelig klare for deling

  • Lave kostnader

Ulemper

  • Ikke noe revolusjonerende

  • Videoer er synlig for alle som utgangspunkt

Brukervennlighet

Loom er et utmerket verktøy for deg som ønsker å komme raskt i gang. Vi gjennomførte registreringsprosessen på bare noen få sekunder ved å gå til hjemmesiden deres. Her kan du velge å opprette en konto med din eksisterende Google, Slack, Apple, SSO eller e-postadresse. Deretter er det bare å laste ned applikasjonen og gi dem tilgang til å gjøre opptak på enheten din. 

Du vil deretter få opp et enkelt brukerpanel som viser hvilke enheter den gjør opptak av. Det er også her du vil starte og stoppe ditt opptak. Du kan velge om du ønsker å ta opptak av et bestemt vindu, eller om du vil vise hele skjermen din. Dette er lagt opp på en ryddig måte som enkelt sørger for at du kun viser det du har til hensikt å vise. 

Utover dette er det få kompliserte funksjonaliteter knyttet til Loom. Selve opptaket var sømløst og fungerte uten at PC-en ble overbelastet (slik som kan skje med mer krevende programvare). Vi vil derfor si oss godt fornøyd med funksjonaliteten til Loom, og det er en utrolig enkel programvare å sette opp. 

Funksjoner

Hva gjelder funksjonalitet, så er det ikke så mye å snakke om angående Loom. Dette er rett og slett en plattform som lar deg ta opp skjermen din med eller uten webcam. Du kan riktignok styre hvilke programmer eller vinduer du ønsker at den skal ta opp, men utover dette er det lite tilpasninger du kan gjøre underveis. 

Nettopp dette gjør det vanskelig å finne et sammenligningsgrunnlag for Loom. Vi kunne trukket frem Asana, Slack, Monday.com eller lignende – men disse tilbyr langt mer enn bare opptak, noe som gjør en realistisk sammenligning vanskelig. 

Vårt beste utgangspunkt er derfor at Loom er godt egnet for opptak av skjerm, men du bør ikke ha behov for andre funksjonaliteter enn dette. I arbeidssammenheng kan dette være utmerket for deg som skal legge opp til kursing eller lignende av nye ansatte, og dermed ønsker å lage en serie instruksjonsvideoer. 

Kundeservice

Loom har basert seg på en modell der kunnskapsbasen deres står i sentrum. Denne er lagt opp på en svært navigasjonsvennlig måte, noe som gjør det enkelt å finne frem til ulike veiledninger underveis. Imidlertid foretrekker vi muligheten til å komme i kontakt med et menneske, og vi satt derfor ut på jakt etter kundeservice avdelingen deres. 

Her hadde ikke Loom mye annet å vise til enn et ticket system. Nederst i kunnskapsbasen finner du en Contact us knapp som tar deg videre til et skjema. Her må du oppgi hva du ønsker bistand med og deretter fylle ut de ulike boksene. Med andre ord er det ingen direkte måte å komme i kontakt med Loom, og du må vente på svar. 

Pris

Noe av det som har gjort Loom vanskelig å sammenligne, er det faktum at de koster det samme som Slack, Dropbox, Asana og andre plattformer med langt mer funksjonalitet. De tilbyr riktignok en gratisversjon, men denne er begrenset til 25 videoer på opptil 5 minutter. For de fleste bedrifter vil det derfor være realistisk å tenke at man må gå for Business planen deres som kommer på $8 per måned/per bruker. 

Hvem Passer Loom for?

På Loom var dette en vanskelig avgjørelse å ta, men løsningen har uten tvil sitt bruksområde. Dette er spesielt nyttig for virksomheter der man er nødt til å visuelt vise frem noe, men ikke har anledning til å ha løpende møter. Dette kan eksempelvis være opplæringsmoduler for nye ansatte eller lignende – der noen kan ta opp et kurs med Loom, og mottaker kan deretter gå gjennom videoene når de har anledning til det. 

Oppsummering

Loom er et brukervennlig verktøy som lar deg ta opp skjermen din og deretter dele videoer i ulike kanaler. Det som er fordelen med dette sammenlignet med tradisjonelle skjermopptak er at videoene er klare til deling straks de har blitt lagret. Du slipper derfor å bearbeide, laste opp og styre med redigering av materialet før du kan dele det. 

PRØV GRATIS