Anmeldelse av Mailchimp
Når man tenker på epostsystemer er det gjerne MailChimp som først dukker opp. De var tidlig ute med å lansere en brukervennlig plattform for automasjon av e-poster, men selskapet har også gjennomgått noen store endringer de siste årene. Blant annet ble de kjøpt opp av selskapet Intuit for bare noen få år siden – foreløpig har ikke dette endret løsningen deres, men det kan fort ligge i kortene.
I denne anmeldelsen vil vi derfor se nærmere på hva MailChimp har å tilby sine brukere, samt hvem denne løsningen er best egnet for. Vi vil blant annet se på pris, funksjonalitet og kundeservice som noen viktige faktorer du bør vurdere før du velger plattform.
Vurderer du å ta i bruk MailChimp for din bedrift? Les vår anmeldelse for å se hva de har å by på.
Fordeler og ulemper med Mailchimp
Fordeler
-
Omfattende rapportering
-
Generøse freemium løsninger
-
Stort utvalg templates
-
Gratis opp til 2000 kontakter
Ulemper
-
Etter prøveperioden får gratis brukere ikke lenger support
-
Kan bli dyrt for store e-post utsendelser
-
Ingen mulighet for planlegging av utsendelse gratis
Brukervennlighet
Det er liten tvil om at MailChimp er en utmerket løsning for markedsføring og nyhetsbrev, men den er langt fra det enkleste tilgjengelig på markedet. Tvert imot kan det være litt knotete å sette opp dine første utsendelser hos MailChimp. Dette gjaldt spesielt for automasjon der vi faktisk endte opp med å kontakte kundeservice for bistand.
Når det er sagt, så er de grunnleggende funksjonalitetene relativt enkle å forholde seg til. Gjennom ditt brukerpanel får du oversikt over ulike lister, kan sortere sign-ups og planlegge nyhetsbrev. Editoren deres er også svært brukervennlig, så her kan du velge en rekke maler og deretter tilpasse slik du selv ønsker.
Funksjoner
Det er greit å merke seg at MailChimp er et verktøy for inbound marketing. Du vil derfor finne lite funksjonalitet utover landingssider, e-post og automasjon. Imidlertid er dette også helt greit, ettersom det er nettopp dette man betaler for når man bruker MailChimp. Det første vi testet var editoren deres – et prinsipp som egentlig minner litt om nettsidebyggere som Wix og Squarespace.
Her kan du velge en template og deretter tilpasse denne slik du selv måtte ønske. Dra-og-slipp ulike elementer for å tilføre utseende eller endre den teksten som allerede ligger inne. Konklusjonen på dette området er at hvem som helst kan lage et stilig nyhetsbrev uten spesielle forkunnskaper om koding, design eller annet.
MailChimp tilbyr også løsninger for landingssider og automasjon, men her var det litt mer komplisert å komme i gang. Vi forsøkte oss på en automasjon av e-poster, men resultatet ble at vi til slutt måtte kontakte kundeservice. Der fikk vi veiledning og kom deretter raskt i mål. Tilsvarende på landingssider var det litt knot ved bruk av eksterne domener (egendefinert URL), men også dette kunne kundeservice bistå oss med.
Kundeservice
Nå har vi allerede vært i kontakt med kundeservice flere ganger, så vi slapp å opprette noen teoretiske problemstillinger for denne anmeldelsen. På dette området tilbyr MailChimp 24/7 kundeservice på chat-basert løsning, noe som kom utrolig godt med når vi ikke fant frem. Det var riktignok litt ventetid for å komme i kontakt med en person, men når vi først ble satt i kontakt fikk vi all den bistanden vi trengte.
Foreløpig er det kun engelsk kundeservice tilgjengelig, noe som kan gjøre mer tekniske problemstillinger litt krevende å forklare. Det kan derfor være gunstig å ha litt kunnskaper eller sitte med løsningen foran seg slik at man blir veiledet gjennom de ulike stegene på en enkel måte.
Pris
Prismodellen til MailChimp kan være litt komplisert, men det er også her de skiller seg fra mange av konkurrentene sine. De tilbyr nemlig en svært generøs freemium versjon, noe som betyr at du kan bygge din e-postliste helt kostnadsfritt i starten. Du må riktignok tåle et vannmerke nederst i e-posten din, men dette vil være en liten pris å betale for gratis tilgang til systemet.
Skulle du derimot ønske å oppgradere til et betalt abonnement starter dette på $11 per måned og går opp til $270 per måned. Disse prisene er basert på antall abonnenter du har, noe som kan gjøre MailChimp til et kostbart alternativ for store e-postlister. Her kan eksempelvis ConvertKit by på en enklere prismodell.
Hvem Passer MailChimp for?
MailChimp passer for alle som ønsker å drive med inbound marketing og ser etter en alt-i-en løsning. Du får nemlig muligheten til å samle inn e-poster, organisere lister og komponere nyhetsbrev direkte i plattformen. Spesielt freemium versjonen kan være utmerket for små bedrifter og influencere som ønsker å komme i gang med epost utsendelser.
Oppsummering
Denne anmeldelsen har sett nærmere på den populære tjenesten MailChimp og hvem denne er best egnet for. Vi har sett på hva de tilbyr sine kunder, samt hva du kan forvente å få for pengene dine. Til slutt har vi sett hvordan den holder seg mot andre konkurrenter og hva det er best egnet å bruke MailChimp til.