Anmeldelse av Monday.com

Det dukker stadig opp nye prosjektstyringsverktøy på nett, men en plattform de fleste har fått med seg er Monday.com. De har nemlig hatt en eksplosiv vekst de siste årene, samt høstet ros for sin innovative plattform. Det var derfor tid for å se nærmere på denne populære plattformen, og ikke minst se om den holder opp til forventningen. 

Noe av det vi tidlig la merke til er at Monday.com tiltrekker seg en rekke ulike brukere. Applikasjonen er ikke en rendyrket prosjektledelses app, men heller en kombinasjon av ulike samarbeidsverktøy. For deg som bruker betyr dette at du kan holde styr på en rekke ulike faktorer, samarbeide på tvers av kanaler og ikke minst samle bedriften på en flate. 

Har du sett en reklame og lurer på om Monday.com er for din bedrift? Les videre så finner du svaret!

Fordeler og ulemper med Monday.com

Fordeler

  • Moderne layout

  • Svært tilpasningsdyktig for ulike brukere

  • Tilbyr automasjon av en rekke oppgaver

  • Har et stort utvalg maler for ulike oppgaver

Ulemper

  • Prisene kan være litt forvirrende

  • Navigasjonen er ikke optimal

  • Kun 14 dager gratis prøveperiode

Brukervennlighet

Før du gjør noe som helst med Monday.com – så anbefaler vi at du går til profilen din. Her kan du nemlig styre hvilke varslinger du ønsker å motta i ulike kanaler. Vårt beste tips for nye medlemmer vil være å justere disse etter relevanse – da Monday.com automatisk aktiverer alle varslinger som utgangspunkt. 

Straks vi hadde fått litt fred i innboksen vår var det tid for å utforske selve plattformen. Monday.com er en relativt enkel applikasjon å sette opp, og du kan selv velge om du vil lage et prosjekt fra scratch, eller benytte en template fra Monday.com. På selve oppsettet minner løsningen en del om Asana, Trello og Airtable som alle kan tilpasses dine egne preferanser. 

Noe vi tydelig merket oss var at det ikke finnes noen riktig eller gal måte å bruke Monday.com på. Dette er noe som uten tvil styrker brukervennligheten ytterligere ved at alle medlemmer selv legger opp sin plattform. På denne måten kan du enkelt gjøre en layout som du selv er komfortabel med, og som lar deg fokusere på de områdene som er viktig i din arbeidshverdag. 

Funksjoner i Monday.com

Selv om mange anser Monday.com som et prosjektsstyringsverktøy, så er det langt mer funksjonalitet bakt inn i løsningen enn det. Du kan velge å legge opp prosjekter i et klassisk spreadsheet layout, eller du kan bruke kalender, timeline og charts. Det er også støtte for mer enn 50 ulike applikasjoner, så du kan enkelt knytte de forskjellige plattformene teamet benytter seg av i Monday.com.

Noen av programmene som har støtte for Monday.com er Microsoft Teams, DropBox, Jira, Zendesk, Stripe, Toggl, BitBucket, Gmail, Google Calendar, MailChimp, Slack og Outlook. For teamet ditt betyr dette at de enkelt kan kommunisere og jobbe på tvers av ulike plattformer, så Monday.com blir et effektivt samlingspunkt på toppen av de ulike kanalene. 

Kundeservice

På en plattform som Monday.com er det ikke uvanlig at det skal dukke opp spørsmål underveis. Her skulle vi gjerne sett en chat-basert løsning, men Monday.com har foreløpig ikke noe slikt tilgjengelig. Det de derimot har er et meldingssystem som er tilgjengelig 24/7. Her fikk vi riktignok raskt svar, men vi hadde foretrukket å kommunisere over en chat.

Du kan også velge å benytte deg av den omfattende kunnskapsbasen deres som kommer med egen feilsøking. På denne måten vil du raskt finne frem til de mest relevante svarene for din utfordring og dermed også finne de mest passende veiledningene. 

Monday.com sin prisoversikt

Noe vi ikke var spesielt imponert over med Monday.com var prisene deres. Ikke bare er plattformen relativt kostbar sammenlignet med andre tilsvarende plattformer. Her kan du velge mellom Basic ($24/mnd), Standard ($30/mnd), Pro ($48/mnd) og Enterprise som er en skreddersydd løsning for større bedrifter. Alle disse prisene tar utgangspunkt i et team på 5 medlemmer, noe som betyr at større selskaper fort må forvente seg høyere priser enn dette. 

Hvem Passer Monday.com for?

Monday.com er et enkelt og brukervennlig system som lar de ansatte holde styr på en rekke oppgaver. Det kan være spesielt godt egnet for mindre selskaper som ikke trenger store team, da prismodellen er litt uklar for større virksomheter. De undersøkelsene vi har gjort viser at team som krever mer enn 5 brukere ofte kan oppleve at Monday.com blir dyrt sammenlignet med andre konkurrenter. 

Oppsummering

Monday.com er en innovativ plattform som lar deg samle og automatisere en rekke oppgaver på et sted. Dette sørger for at man kan holde styr på tvers av ulike kanaler, følge opp progresjonen til selskapet og ikke minst passe på at arbeidsoppgaver blir gjort tidsnok. Det eneste vi har å peke på er at prismodellen kan være litt forvirrende, og fort ende opp med store kostnader dersom du har et stort team. 

PRØV GRATIS