Anmeldelse av Namecheap

Med over 14 millioner domener registrert og 20 års erfaring kan man godt si at Namecheap er en godt etablert aktør i markedet. Det som startet som en enkel registrar for domenenavn har over tid utviklet seg til å bli en omfattende tilbyder av webhotell, domener, nettsidebygger og CDN tjenester. Som navnet tilsier er de blant de rimeligste på markedet, men betyr det nødvendigvis at de også er blant de beste?

Det er nettopp dette vi skal finne ut av gjennom vår Namecheap anmeldelse. Her har vi samlet alt du trenger å vite om denne amerikanske registrar tjenesten, samt hvem den eventuelt kan være aktuell for.

Lurer du på om Namecheap er tjenesten for din neste nettside? Les videre og finn svaret nå!

Fordeler og ulemper med Namecheap

Fordeler

  • Gratis nettsidebygger

  • 30-dager pengene tilbake garanti

  • Stort utvalg tjenester

Ulemper

  • Ingen telefonstøtte

  • Mye lokketilbud

  • Svært enkelt dashboard

Brukervennlighet

Historien om Namecheap startet for mer enn 20 år siden, og de er i dag registrar for mer enn 14 millioner domener. Her har visjonen vært klar siden starten – de skal tilby billige tjenester for alt som handler om webhosting og domenenavn. Her har de uten tvil kommet godt på vei, men det ser også ut som det har gått litt på bekostning av andre tjenester. 

Namecheap sin plattform er nemlig svært standard, og vi kan vel gå så langt som å si at den er litt for enkel til tider. Her får du tilgang til et helt strippet dashboard ved innlogging, noe som får selv tjenester som GoDaddy og DomeneShop til å virke avanserte. Når det er sagt, så kan du fort spare mye penger dersom du er villig til å se bort fra det litt enkle designet. 

Selskapet tilbyr nemlig svært konkurransedyktige priser, noe vi vil komme tilbake til i et senere punkt av denne anmeldelsen. De har også omfattende kundeservice og en blogg som oppdateres hyppig. Her vil du finne et stort utvalg veiledninger og informative artikler som kan gjøre det langt enklere å få svar på spørsmålene dine. 

Funksjoner

Når det gjelder funksjonalitet, så har Namecheap litt av hvert å by på. Selskapet startet riktignok som en enkel registrar for domenenavn, men de har for lengst utvidet utvalget sitt betydelig. Du vil fortsatt finne et godt utvalg hosting tjenester fra det helt grunnleggende til dedikerte servere hos Namecheap. Utover dette vil du også kunne benytte deg av deres nettsidebygger, nettbutikkmoduler og SEO verktøy

Utover dette vil du finne alle de typiske funksjonaliteter som domenenavn registrar, e-post hosting og ulike sertifikater. Før du går videre er det imidlertid noe du bør merke deg. Selskapet benytter seg nemlig aktivt av lokketilbud, noe som kan føre til at du fort opplever stive prisøkninger det andre og tredje året som kunde. Pass derfor på at du sjekker dette før du ender opp med en tjeneste som koster mer enn den smaker. 

Kundeservice

Ofte er kundeservice et skuffende punkt hos registrarer, men Namecheap tilbyr et mer enn tilfredsstillende utvalg på dette området. De har riktignok ikke telefonstøtte, men de tilbyr 24/7 kundeservice både på e-post og chat-basert løsning. I tillegg har de et stort utvalg selvhjelp artikler for deg som foretrekker å finne ut av ting selv. Det bør derfor være mer enn godt nok utvalg for de aller fleste. Noe vi setter spesielt pris på er at du slipper lete etter “kontakt oss” siden til Namecheap. Kundeservice er nemlig direkte listet opp i ditt cPanel, så du vil alltid ha kundeservice en håndsrekning unna. 

Pris

Om vi virkelig skal finne noe å plukke på hos Namecheap, så må det være prisingen. Her vil du få ekstremt gode priser det første året, men deretter skrus de kraftig opp. Selskapet benytter seg nemlig aktivt av typiske lokketilbud – litt slik som vi har sett hos One.com i tidligere anmeldelser. Du bør derfor passe på at du sjekker den faktiske prisen før du binder deg til et løpende abonnement. Nå er Namecheap langt fra kostbart selv etter prishoppet, men det er greit å sjekke hva du kommer til å betale fremover. 

Hvem Passer Namecheap for?

Namecheap passer utmerket for deg som skal lansere en nettside for prosjektet ditt – eller bare ønsker billig registrar for en større ansamling domener. Her får du rimelige priser, gode servere og ikke minst et mer enn tilfredsstillende utvalg hos kundeservice. Det eneste som er greit å vite er at du bør være forberedt på en ganske enkel plattform ettersom deres cPanel fort kan oppleves som strippet. 

Oppsummering

I denne anmeldelsen har vi sett nærmere på den populære registraren Namecheap og hva disse har å tilby sine kunder. Her får du uten tvil noen av markedets rimeligste domener og webhotell, men det er viktig å merke seg at dette kun gjelder det første året. Har du et trangt budsjett kan dette selvfølgelig være en fordel, men om du ønsker mer stabile utgifter vil nok Domeneshop, Wix og GoDaddy være bedre alternativer. 

PRØV GRATIS