Anmeldelse av One.com
Fordeler og ulemper med One.com
Fordeler
-
Svært brukervennlig verktøy
-
15 dagers pengene tilbake garanti
-
Flerspråklig kundeservice (inkludert norsk)
-
Fleksible pakker
Ulemper
-
Ingen gratisvariant
-
Tilbyr ikke gratis domene
-
Kun årlig fakturering (betyr større beløp)
-
Eksterne domener må overføres før de kan brukes
De fleste som ønsker å lage sin første nettside vil gjøre dette så enkelt som mulig, men det kan være vanskelig å vite hvilke verktøy man bør bruke. Her vil en nettsidebygger komme inn som et godt verktøy, og nettopp derfor har vi sett nærmere på one.com sin plattform. Vi skal se nærmere på hva One.com tilbyr og for hvem disse er best egnet.
Vår One.com anmeldelse vil dekke alt du trenger å vite om denne nettsidebyggeren og de ulike mulighetene one.com tilbyr. Vi vil også dele vår one.com erfaring og hvordan vi opplevde plattformen deres. For å finne den beste løsningen har vi lagt vekt på brukervennlighet og funksjonalitet, områder One.com leverer som forventet, men dette kommer vi tilbake til.
Vi vil også se på hvordan One.com leverer sammenlignet med andre løsninger vi tidligere har skrevet om i våre anmeldelser. Fordelen med One.com er at de tilbyr hosting, webhotell, nettsidebygger og svært fleksible planer, så her har vi høye forventninger på vei inn.
Les videre for å lære mer om hva denne plattformen kan tilby, og når det lønner seg å bruke One.com!
Brukervennlighet
One.com er helt åpne på at de tilbyr en løsning skreddersydd for nybegynnere, så her er forventningen om brukervennlighet høy. Hos One.com kommer du raskt i gang, og både valg av hosting og oppsett av nettside er gjort så enkelt som mulig. Det første du må gjøre er å velge hvem av de fem ulike planene du ønsker velge mellom. Her finnes det to planer for shared hosting og tre planer for dedikert WordPress hosting.
Straks du har valgt hvilken plan du ønsker å gå for, er det på tide å registrere et domene. Her kan du enten velge å opprette et nytt domene med One.com, eller du kan overføre et eksisterende domene fra en annen host. Selv om du har et eksisterende domene vil One.com fortsatt kreve at du betaler for et nytt, noe vi rett og slett anser som unødvendig og irriterende. Det er også verdt å merke seg at One.com ikke tilbyr gratis SSL eller domene registrering, noe vi vet at flere konkurrenter tilbyr.
Når du har valgt hvilken pakke du ønsker å bruke, samt valgt domene for nettsiden – vil du bli bedt om å opprette en One.com konto. Dette er en helt standard registreringsprosess hvor du oppgir fødselsdato, e-mail, og navn. Et lite tips for deg som registrerer en ny konto, er å huke av på at du IKKE ønsker å motta nyhetsbrev fra One.com (ved mindre du vil motta hyppig reklame om nyheter, funksjoner, etc). Deretter oppgir du betalingsmetode og betaler for den tjenesten du har valgt. Når denne er behandlet vil du motta en e-post med bekreftelse og verifikasjonskode.
Det tok noen minutter før denne e-posten dukket opp, men straks vi mottok vår verifikasjon kunne vi gå inn i One.com sitt kontrollpanel. One.com tilbyr et egendefinert kontrollpanel, men det er svært enkelt lagt opp, så det bør ikke være noen utfordring selv for nybegynnere. Her kan du velge 1-click installasjon av WordPress, eller du kan velge å legge opp andre populære CMS som Joomla, Drupal og Softaculous.
Vår konklusjon er derfor at One.com tilbyr en svært brukervennlig nettsidebygger, men den kan i noen tilfeller være litt begrenset. Du kan nemlig bare ha opptil fem ulike sider på din nettside, noe som fort kan bli for lite. Imidlertid har de 140 ulike maler du kan velge fra, så for deg som skal ha en enkel nettside, vil One.com absolutt være en potensiell plattform.
Funksjoner
Noe av det som har gjort One.com til et populært valg er de enkle funksjonene du finner på nettsiden deres. Her får du nemlig alt du trenger for en nettside på samme sted. De tilbyr nemlig løsninger for deg som vil starte, bygge og vokse en nettside fra A til Å. Vi skal se litt nærmere på de ulike funksjonalitetene for å se hva du kan forvente av denne nettsidebyggeren.
Under Domene har One.com samlet alt man trenger for å starte en nettside. Her finner du muligheten til å kjøpe et domene, flytte domener fra en eksisterende hosting, velge ulike hostingplaner og ikke minst sette opp din egen E-post. Dette er grunnleggende funksjoner for deg som skal bygge en nettside, men er ikke noe unikt hos One.com. Du vil finne alle disse funksjoner hos andre tilbydere også, så her kan det være lurt å sammenligne behov og priser litt.
Neste steg i One.com sin prosess er Bygg. Her finner du alle funksjoner knyttet til det å bygge selve nettsiden din, og her tilbyr de nettsidebygger, WordPress og en modul for nettbutikk. Spesielt muligheten for nettbutikk er verdt å merke seg, da dette inkluderes gratis det første året (du må fortsatt betale for webhotell og domenenavn). Vi har også testet nettsidebyggeren deres som er svært enkel, men den mangler også litt funksjoner. Den benytter riktignok en enkel dra-og-slipp plattform som gjør det mulig å tilpasse ulike maler, men sammenlignet med Wix og Webnode blir mulighetene rett og slett litt for begrensede.
Til slutt tilbyr One.com ulike verktøy som kan hjelpe nettsiden din å vokse videre. Her har de inkludert ulike protokoller for sikkerhet (du slipper tenke på dette selv, de oppdateres automatisk), samt ulike løsninger for SEO og SEM. Her har vi hørt litt blandede tilbakemeldinger, men har ikke testet disse systemene selv. Du kan også integrere plattformer som Facebook og Twitter, samt benytte e-postmarkedsføring ved hjelp av One.com sin egen plattform.
Hvordan er kundeservicen hos One.com?
Vi har testet en rekke kundeservice tilbud som del av våre anmeldelser, men her må vi innrømme at One.com skuffer litt. Den tjenesten de tilbyr er helt grunnleggende, men vi må si det trekker ned at de ikke har en kunnskapsdatabase. De har riktignok noen enkle guider tilgjengelig på nettsiden sin, men ingen måte vi kan søke opp vanlige problemstillinger på egenhånd.
Ønsker du derimot å snakke med et medlem av One.com sitt kundeservice team, kan du prøve lykken via live chat eller E-post. Her må du først tråle deg gjennom en slitsom samtale med en AI-bot på livechat, for deretter å sende en forespørsel om å få snakke med et menneske. Selv om vi har lite til overs for slike AI-bots var ikke ventetiden avskrekkende lang når vi endelig havnet i kø.
Du kan også velge å sende e-post til One.com, som da lover svar innen 24 timer, noe vi ikke anser som spesielt bra. Vi skulle gjerne sett flere alternativer å velge mellom, men de tilbyr verken telefon- eller ticket-støtte. Vår konklusjon på kundeservice er derfor at den er god nok, men ingenting å skryte av. Det er absolutt rom for forbedring på dette punktet.
Pris
Noe som er verdt å merke seg med One.com er deres såkalte ‘lokketilbud’. En rask oversikt over pris på de ulike tjenestene viser nemlig et tilbud som er for godt til å være sant, noe det også er. Mange opplever nemlig at fornyelseskostnaden er mer enn dobbelt så høy som den opprinnelige prisen, så her gjelder det å være på vakt.
En ting vi raskt la merke til når vi skulle se på prisene, er at de er plassert i motsatt rekkefølge av det som er vanlig. Her finner du de billigeste til høyre og de dyreste til venstre. Det er også verdt å merke seg at (på skrivende tidspunkt) er den rimeligste pakken 15,- per måned (fornyes til 40,- per måned) og den dyreste 60,- per måned (fornyes til 150,- per måned). Som vi var inne på tidligere er dette latterlig høye prishopp, så det finnes uten tvil bedre tilbud andre steder.
Det er også verdt å merke seg at alle pakker krever årlig fakturering, noe som betyr at du må betale for 12 måneder hver gang du fornyer. Når det kommer til innholdet på pakkene er de helt greie, du vil blant annet få hele 50 GB lagring og ubegrenset antall e-postkontoer med det rimeligste tilbudet, noe som for introduksjonsprisen ikke er helt forskrekkelig.
De ulike pakkene du kan velge hos One.com:
- Nybegynner (15,- per mnd/fornyes til 40,- per mnd)
- Utforsker (20,- per mnd/fornyes til 60,- per mnd)*
- Entusiast (20,- per mnd/fornyes til 90,- per mnd)
- Ekspert (50,- per mnd/fornyes til 110,- per mnd)
- Guru (60,- per mnd/fornyes til 150,- per mnd)
*Det er verdt å merke seg at for 1-klikk installasjon av WordPress må du velge Utforsker eller en høyere pakke.
Hvem passer One.com for?
One.com er tilgjengelig i 149 land, så dette er uten tvil en omfattende plattform. Selskapet er dansk, noe som også kan komme godt med i forhold til andre løsninger som er basert langt unna Norden. Våre vurderinger har gått gjennom en rekke ulike perspektiver med One.com, men det er uten tvil prisen som gjør at vi er skeptiske til one.com.
Når det er sagt, finnes det absolutt en målgruppe for denne tjenesten – og det er deg som ønsker et enkelt verktøy til å sette opp en nettside med. Hos One.com får du en one-stop-shop for alt du trenger til nettsiden din, samt muligheten til å få hjelp via chat om nødvendig. Vi liker også at du selv kan velge CMS løsning med noen få klikk.
På oppetid gir One.com stabile webhotell, men når det er sagt – det finnes rimeligere alternativer på markedet. Du finner mer om de ulike alternativene blant våre anmeldelser, der det finnes gode løsninger som er enkle å bruke. Vi kan blant annet anbefale at du ser nærmere på Webnode og Wix som begge tilbyr utmerkede løsninger for nybegynnere.
Bonustips for deg som vurderer One.com
- Dersom du har til hensikt å bruke WordPress – Pass på at du velger en pakke som har 1-klikk installasjon inkludert i prisen sin.
- Les alle vilkår for priser nøye, da mange av pakkene stiger mye i pris etter de første 12 månedene. Det som kan fremstå som gode tilbud ble raskt dyrt etter 12 måneder.
- Trenger du hjelp med One.com bruk livechat service for raskere svar – Vi har testet både live chat og mail, men vi fikk definitivt raskest svar på live chat.
Oppsummering
I denne anmeldelsen har vi gått gjennom en rekke punkter som service, webhotell, redigering og oppsett av ulike nettsider med de populære verktøyene til One.com. Dette er en enkel plattform som lar deg installere WordPress, Joomla og andre løsninger med få klikk. Det er også en fordel at selskapet er dansk, slik at du får nettside og kundeservice både på norsk og dansk.
Du finner mye funksjoner, men sammenlignet med andre anmeldelser vi har sett på – er One.com en litt mer begrenset plattform. Den kan riktignok gjøre det mulig å lage en profesjonell nettside til bedriften din, men med tanke på at du bare kan ha 5 sider vil de fleste raskt vokse ut av denne løsningen.
Vi er heller ikke spesielt begeistret for måten de oppgir pris på tjenesten de har tilgjengelig. Plattformen fremstår nemlig bedre enn den egentlig er, noe som reflekterer i de prisene som gjelder. Du får en høy rabatt de første 12 månedene, men deretter vokser prisen 2-3 gangeren. De har også en begrenset side for kontakt, så vår endelige konklusjon er derfor – One.com kan være en enkel læringsplattform, men med begrensninger og pris kan det vanskelig forsvares. Det finnes rett og slett for mange gode konkurrenter som tilbyr en mye bedre tjeneste til lavere priser.
One.com er tilgjengelig i mer enn 149 land, men dette gjør lite for den totale tjenesten deres. Det finnes flere som tilbyr en bedre tjeneste mot kroner brukt, så les våre andre anmeldelser for å finne gode alternativer.