Anmeldelse av Wix

Fordeler og ulemper med Wix

Fordeler

 • Enkel å bruke både for privatpersoner og bedrifter uten hjelp fra en designer

 • Omfattende søkbart hjelpesenter med gode hjelpeartikler

 • Lav pris sammenlignet med andre nettsidebyggere

 • Mange forskjellige maler å velge mellom

Ulemper

 • Begrenset designfrihet

 • Kan fort bli dyrt med plugins hvis nettsiden trenger ekstra funksjoner

 • Nettsider som hostes gjennom Wix lastes noen ganger inn litt langsomt

Brukervennlighet

Wix er en av de enkleste programmene du kan bruke hvis du vil lage nettsider. Du kan enkelt trykke på elementer som tekst og bilder for å endre dem og legge til nye elementer hvor som helst på siden gjennom en «dra-og-slipp»-funksjon. Wix tilbyr også over 500 temaer og maler du kan velge mellom for å komme fort i gang hvis du ikke ønsker å bygge nettsiden fra bunnen av. Wix slår definitivt mange andre nettsidebyggere når det kommer til brukervennlighet.

Funksjoner

Start en blogg

Wix gjør det veldig enkelt å starte eller legge til en blogg på nettsiden din. Du kan skrive og kategorisere blogginnlegg med bilder og videoer gjennom et brukervennlig grensesnitt og legge til kommentarfelt slik at dine lesere kan kommentere og stille spørsmål. Sammenlignet med andre nettsidebyggere er likevel bloggfunksjonen til Wix ikke særlig kraftig. Du får ikke så mye frihet til å strukturere blogginnlegg med akkurat det innholdet du vil. Dette kan likevel være positivt for de som ikke har så mye design-erfaring, fordi det er mindre rom for å gjøre feil.

Bygg din egen nettbutikk

Wix har satset aggressivt på utvikling av nettbutikk-funksjonene sine i løpet av de siste årene. Nettsidebyggeren har kommet til det punktet hvor den har alt man trenger for å starte en profesjonell nettbutikk, slik som: lagerstyring, produktvarianter, rabatter, over 40 betalingsmetoder og håndtering av skatt gjennom tredjeparts-appen “Ecwid“. Hele nettbutikken kan styres fra mobilen din gjennom en app.

I den siste tiden har det blitt introdusert mer avanserte funksjoner i nettbutikkene slik som salg av digitale produkter, egendefinerte ordrebekreftelser, sammenkobling med fysiske kassesystem, automatisk lagring av handlekurv, salg av abonnementstjenester og mulighet til å selge produkter gjennom Facebook og Instagram.

Få mer funksjonalitet med plugins

Hvis du vil legge til ekstra funksjonalitet på nettsiden din vil du ikke bli skuffet over at du på Wix App Market kan finne over 350 forskjellige plugins som raskt og enkelt legger til avansert funksjonalitet på nettsiden din. Eksempler på hva som kan legges til er: reservasjon eller booking systemer, live-chat, feeder fra sosiale medier, anmeldelser fra brukere, nyhetsbrev og mye mer. Disse ekstra funksjonene installeres på siden din lynraskt og med bare ett tastetrykk. 

Bli funnet med SEO

Selv om det står mye negativt på internett om Wix når det kommer til søkemotoroptimalisering er det ikke nødvendig vis sant. For det første er mange av artiklene gamle og om siden din blir funnet eller ei avhenger også veldig av hvor mye arbeid du selv legger inn i å bli funnet. Selv om det stemmer at Wix ikke alltid har vært i toppen når det kommer til søkeoptimalisering er det ikke lenger tilfellet i dag. Wix gir samme gode muligheter for SEO som de fleste andre profesjonelle nettsidebyggere, men mange brukere vet desverre ikke hvordan man utnytter disse mulighetene fullt ut. Hvis du vil vite mer om hvordan du setter opp SEO med Wix kan du sjekke denne lenken.

Hvordan er kundeservicen hos Wix?

Wix tilbyr veldig god kundeservice til sine brukere. I tillegg til å tilby kundeservice på både telefon og e-post har de også et forum og mange hjelpeartikler og videoer som hjelper deg med å løse tekniske utfordringer du kan møte på mens du lager en nettside.

Kundeservice som snakker engelsk er tilgjengelig på telefon 24 timer i døgnet alle dager (også i helger). Du kan også snakke med kundeservice på andre språk (vis liste), men dessverre ikke på norsk. Når man vil ha kontakt med kundeservice på telefon kan man be dem ringe deg og så vil de som oftest ringe deg innenfor veldig kort tid. Vi har aldri måttet vente mer enn 15 minutter på å bli oppringt.

Pris

Prisen starter på $4,5 (litt under 50kr) per måned for den billigste planen som lar deg koble til ditt eget domenenavn, men ikke så mye mer. For å fjerne Wix-annonser på siden din må du ut med $8,5 i måneden. Den dyreste planen koster $24,5 i måneden og inkluderer gratis domene i et år og VIP-support. Den største forskjellen på hvor mye du betaler er lagringsplass (hvor mange medie-elementer du kan ha på siden) og båndbredde (hvor raskt Wix lar brukerene dine laste inn bilder, videoer og andre filer på nettstedet ditt.). De forskjellige planene du kan velge mellom er:

 • Connect Domain: $4,5/måned
 • Combo: $8,5/måned
 • Unlimited: $12,5/måned
 • Vip: $24,5/måned

Hvem passer Wix for?

Wix dekker hundrevis av bedrifter og bransjer og passer derfor for de fleste uansett hva din nisjer. Det er enkelt å opprette en side og du trenger derfor ikke hjelp fra designere og utviklere for å få din hjemmeside online. På grunn av litt begrenset funksjonalitet anbefaler vi ikke Wix for mer erfarne designere, men heller for personer som ønsker å bruke minst mulig tid på å etablere en flott hjemmeside som ikke koster skjorta.

Vi mener at wix er et veldig økonomisk og godt valg for enkeltpersoner og små bedrifter som skal lage nettsider med under 20 undersider. Hvis du skal administrere større og litt mer avanserte nettsider, men fortsatt ikke vil skrive kode anbefaler vi at du sjekker ut Squarespace eller Webflow.

Oppsummering

Hvis du har et begrenset budsjett og ser etter en nettsidebygger som er enkel å håndtere uten hjelp fra utviklere og ikke har behov for veldig avanserte funksjoner er Wix definitivt det riktige valget for deg. Platformen har utviklet seg enormt i løpet av de siste årene og er en av de mest populære nettsidebyggerne i hverden. Det er ikke en tilfeldighet, men et resultat av konstant utvikling og tilpasning.

Vanlige spørsmål om Wix

Kan jeg teste Wix gratis?

Ja, du kan bruke Wix gratis så lenge du vil, men i gratisversjonen kan du ikke koble til ditt eget domenenavn og Wix-annonser vises på nettsiden din. Alle planene du kan velge mellom har 14 dager gratis prøvetid, slik at du kan angre eller bytte hvis du ikke er fornøyd eller trenger en annen plan.

Hvorfor har Wix så mange dårlige anmeldelser

Dette er litt vanskelig å svare på, men for det første er mange av anmeldelsene ganske gamle. Wix har utviklet seg mye de siste årene og selv om det før ikke var en av de beste nettsidebyggerne er det i dag et veldig godt alternativ sammenlignet med mange andre nettsidebyggere. Vi anbefaler at du tester det ut gratis og gjør opp din egen mening!

PRØV GRATIS