Anmeldelse av WordPress.com

De fleste som har ferdes på nett har på et eller annet tidspunkt hørt om WordPress. Det mange derimot ikke vet er at det finnes to forskjellige varianter som begge heter WordPress. Her snakker vi nemlig om WordPress.org som er et gratis CMS system, og WordPress.com som er en betalt løsning for webhotell og domener. Begge bygger riktignok på den samme WordPress plattformen, men bruken er vidt forskjellig.

I denne anmeldelsen er det WordPress.com vi tar for oss, nemlig tilbyderen av webhotell, domenenavn og tilleggstjenester. Dette har lenge vært en populær løsning for de som ønsker å lansere en nettside, men som ikke ønsker driftsansvaret som WordPress.org fører med seg. 

Lurer du på om WordPress.com er løsningen for deg? Da har du kommet til rett plass! 

Fordeler og ulemper med WordPress.com

Fordeler

  • Godt egnet for blogging

  • Nesten ubegrenset med utvidelser

  • Kostnadseffektivt

Ulemper

  • De fleste maler er fokusert på blogging

  • Ikke det mest brukervennlige for nybegynnere

  • Om du skal ha noe skreddersydd kan det fort bli kostbart

Brukervennlighet

Det kan ofte være vanskelig å velge den perfekte plattformen for ditt prosjekt dersom du aldri har gjort det før. Vi har derfor lagt spesielt fokus på nettopp brukervennlighet når vi tester denne typen løsninger. Dette handler ikke bare om at de skal være enkle å sette opp, men det bør også være mulig å få et godt resultat uten å ha omfattende forkunnskaper. 

En ting som er viktig å merke seg med WordPress.com er at dette ikke er en nettsidebygger, men heller en avansert bloggplattform med gode muligheter for ulike utvidelser. Du kan riktignok finne maler som er godt egnet for bedriftssider, men om da vil du også ha et bedre utgangspunkt på andre plattformer. 

For når det kommer til brukervennlighet, så er WordPress.com langt fra best i klassen. Plattformen er litt knotete å sette opp, og du bør forvente en relativt bratt læringskurve i begynnelsen. Sammenlignet med Wix, SquareSpace og andre nettsidebyggere er dette langt fra optimalt for en nybegynner.

Funksjoner

Noe av det som gjør WordPress verdt en vurdering er det enorme utvalget utvidelser du kan tilføre nettsiden din. For deg som bruker betyr dette at du kan tilføre så godt som hva som helst, men det innebærer også at selve WordPress.com nesten ikke har funksjoner selv. Her vil du riktignok få tilgang til det vanlige WordPress panelet, men du må belage deg på at det må installeres utvidelser for de fleste formål.

Når det er sagt, så er det nesten ingen grenser for hvordan funksjonalitet du kan tilføre en WordPress nettside. Det finnes mer enn 50.000 ulike utvidelser på plattformen, noe som betyr at du vil finne en utvidelse som tilbyr nettopp de egenskapene du ser etter.

Det vi er mindre positiv til hva gjelder funksjoner i WordPress.com er behovet for å tegne utallige abonnementer. Mange utvidelser krever nemlig at du har et eget abonnement for deres løsning, noe som fort kan bli kostbart dersom du skal ha mange utvidelser løpende samtidig. 

Kundeservice

Fordelen med WordPress.com fremfor WordPress.org er at dette er en betalt tjeneste. Dette betyr at du vil få tilgang til vanlig kundeservice slik som hos andre selskaper du måtte benytte deg av. I tillegg tilbyr de en omfattende kunnskapsbase hvor du enkelt kan søke opp ulike problemstillinger eller spørsmål. 

Skulle du derimot ikke finne svar på det du lurer på, så kan det være nyttig å stille spørsmålet på deres forum. WordPress.com har nemlig et svært aktivt community av utviklere og moderatorer, så de fleste spørsmål vil bli besvart kjapt. 

Pris

Et annet punkt som er viktig i anmeldelser som denne er prising. Det finnes utallige løsninger der ute på det store internettet, men dersom de krever hele sparekontoen din – så vil det sjeldent være verdt bryet. Her må vi si oss godt fornøyd med hvordan WordPress.com tilbyr kvalitet for pengene. De tilbyr fire ulike alternativer som alle har ulikt innhold. Dette inkluderer en gratis variant som lar deg teste ut plattformen helt uten forpliktelser. 

Hvem Passer WordPress.com for?

Det er ingen tvil om at WordPress.com passer best for deg som skal lansere en enkel nettside, eller fokusere på blogging. Du vil riktignok få tilgang til det store utvalget plugins som WordPress tilbyr, men de fleste templates er og forblir rettet mot blogging. Plattformen passer derfor best for deg som har til hensikt å publisere innhold jevnlig, men ikke ønsker å administrere din egen nettside. 

Oppsummering

WordPress.com er den aktive broren til WordPress.org, men lar deg lansere en nettside uten behov for selv å styre med det. Dette kan være utmerket for deg som vil publisere en blogg eller enkel nettside, men det er også her mye av bruksområdet begrenser seg. WordPress.com er derfor best egnet for deg som ønsker tilgang til WordPress plattformen, men ikke orker styre med alt av hosting, domene og lignende administrativt selv. 

PRØV GRATIS